WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hosta

Is de Hosta ‘Blue Cadet’ een vaste plant?

Hosta ‘Blue Cadet’ was de vaste plant van het jaar 1997! Hij heeft klein blauwgrijs blad en wordt 35 cm hoog. De plant bloeit in juli-augustus met donkerlila bloemen.

Hoe ontwikkelt de Hosta zich door het jaar heen?

Hosta’s. You hate them or love them. De hostahaters vinden dit een ouderwetse plant. De planten staan vaak een beetje treurig in de tuin met gaten in hun bladeren, nadat slakken zich eraan te goed hebben gedaan. De hostaliefhebber waardeert deze verrassende, bloeiende bladplant echter zeer. Bij het uitkomen is het blad nog opgerold. Als het voldoende ver boven de grond uitsteekt rolt het zich sierlijk uit. Dan volgt een periode waarin het blad in volle glorie wordt getoond. Vervolgens krijgen bepaalde soorten ook nog een mooie herfstkleur. Als jr beschermende maatregelen hebt getroffen, wordt het blad in deze periode niet aangevreten door slakken en kun je er het hele seizoen van genieten.

Wat voor bloemen krijgt de ‘Blue Cadet’?

Naast mooi blad heeft de hosta vaak ook nog een prachtige bloei in een bescheiden kleur. Bij sommige soorten kan de bloemstengel wel anderhalve meter hoog worden. Bij mooi weer worden opvallende zaaddozen gevormd. De meeste soorten die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van al die cultuurvormen groeien in Japan. De bladvorm loopt uiteen, van lancetvormig tot bijna rond, maar het zijn vooral de bladkleuren die de verschillen accentueren. Geel- en wittinten komen veel voor en daarnaast zijn er blauwachtige rassen, maar ook met een bijna gele bladkleur.

Wat voor bodem heeft Hosta ‘Blue Cadet’ nodig?

De Hosta ‘Blue Cadet’ groeit in feite in elke normale tuingrond, die lichtvochtig is en voldoende voedsel bevat. Lichte schaduw heeft de voorkeur, maar in de volle zon doet hij het ook goed als de grond extra vochtig is.

Hoe bestrijd ik slakken op Hosta?

De hosta kan met allerlei middeltjes tegen slakken worden beschermd. Veel van deze middelen kun je het beste onder het blad verbergen. Aangetast blad kun je in juli afsnijden. Als je op zandgrond tuiniert, kun je het best in het voorjaar de grond licht bemesten.

txw5qmd86ofq_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Hosta 'Blue Cadet'

Cult

'Blue Cadet'

Familie

Hosta

Onderhoud

Detail

   

Verzorging

Bescherm tegen slakken. In de zon bij droogte water geven.

Snoeien

Bij veel schade in juli afknippen.

Bemesting

Op zandgrond bemesten.

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond die voldoende

Vochtigheid

vrij groot

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

halfschaduw

Hoogte

Minimaal

35

Maximaal

60

Beschrijving

35 centimeter bladmassa, 60 centimeter bloeihoogte

Kleuren

Eerste kleur

Lila

Kleurbeschrijving

donkerlila

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend