WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gele kamille

Wat voor bloemen krijgt de Gele kamille?

De Anthemis ‘Kelwayi’ is de bekendste van de gele kamilles. De bloemen zijn eenkleurig geel. De gele kamille is nauw verwant met zijn veel bekendere familielid de gewone kamille, dat bekend is als geneeskrachtig kruid. De bloempjes van beide lijken op die van de margriet. De gewone kamille heeft een geel hartje en witte bloemblaadjes of in het correcte plantenjargon het bloemhoofdje bestaat uit een schijf met gele buisbloempjes en witte lintbloempjes. Bij de gele kamille is het bloemhoofdje geel en hebben de buisbloempjes en lintbloempjes dezelfde kleur. Daarmee is de Nederlandse naam ook meteen verklaard. De bloei valt van juli tot september en is zeer rijk. Dit is de belangrijkste reden waarom deze plant in borders wordt geplaatst. Ook mooi meegenomen is het decoratieve blad. Jammer is wel dat deze soort niet zo lang leeft, gemiddeld twee tot drie jaar.

Wat is een goede standplaats voor Anthemis ‘Kelwayi’?

De gele kamille staat het beste zonnig en warm op een vrij voedselarme grond. De gele kamille is niet zo langlevend (twee tot drie jaar). Als je de planten na de bloei terugsnijdt, overwinteren ze beter en verleng je de levensduur.

Zelf de gele kamille in een border planten? Neem dan eens een kijkje bij de beplantingsplannen. Hier hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet.

 

Bestel de plant direct.

oek5h818l62n_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Anthemis 'Kelwayi'

Cult

'Kelwayi'

Familie

gele kamille

Latijnse familie

hybrida (x)

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging.

Snoeien

Afsnijden na de bloei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

redelijk

Bodem

mag voedselarm zijn

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

90

Maximaal

90

Beschrijving

90 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

geel

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend