WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Floks

De floks of vlambloem PhloxFujiyama‘ heeft prachtige witte bloemen en wordt redelijk hoog.

Soorten floksen

Floksen zijn prachtige bloeiers. Er zijn zo’n 60 soorten van dit geslacht bekend en de Phlox ‘Fujiyama’ is er één van. Ze komen allemaal uit Noord-Amerika waar ze soms in enorme velden wuiven in de wind. De meeste zijn overblijvend, enkele eenjarig. De uiterlijke verschillen zijn erg groot. Zo zijn er kruipende soorten die maar acht centimeter hoog worden en soorten die met gemak doorgroeien naar anderhalve meter. De bladeren zijn ook zeer divers: van priemvormig tot ovaal. Alle kleuren zijn vertegenwoordigd, alleen geel komt zelden voor. De verschillende soorten zijn te vinden in de plantenindex.

Met welke planten kan ik de Phlox ‘Fujiyama’ combineren?

De Phlox Paniculata-groep komt uit het oostelijk deel van de VS. Het zijn zeer goede borderplanten, die in geen enkele tuin mogen ontbreken. Ze zijn niet altijd gemakkelijk te combineren met andere planten. Gypsophila, Echinops, Veronicastrum en Campanula lactiflora zijn goede partners. Bij de cultivars varieert de groeihoogte van één tot bijna twee meter. De wilde vorm wordt ook hoog. Phlox paniculata is een opgaande vaste plant met vrij stevige stengels die wat houtig aandoen. De bladeren zijn langwerpig tot ovaal. De kleur is licht- of donkergroen, soms zelfs een beetje bruinachtig.

Wanneer bloeit de Phlox ‘Fujiyama’?

Er zijn soorten die al in april beginnen te bloeien, andere bloeien in september nog.De bloemen staan in grote pluimen en verspreiden een heerlijke geur, met name ’s avonds na een warme vochtige dag. De oorspronkelijke vorm (zeer aan te bevelen) heeft kleine lilaroze (of witte) bloemen.

Hoe kan ik de Phlox ‘Fujiyama’ verzorgen?

Floksen hebben humusrijke, voedzame, vochthoudende grond nodig. En bij voorkeur een zonnige standplaats. Staat de Phlox ‘Fujiyama’ te veel in de schaduw, dan is de kans op aantastingen (o.a. meeldauw) groter. Een beetje koemest in het voorjaar doet hem goed en vermindert ook de kans op ziektes. Deze floksen houden van een humeuze, vochthoudende tuingrond. Heel zware kalkrijke grond evenals voedselarme zandgrond zijn niet geschikt. Floks kan jarenlang blijven staan.

 

Bestel de plant direct.

hj8594s8617t_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Phlox 'Fujiyama'

Cult

Fujiyama

Familie

Floks, vlambloem

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Geen snoei nodig.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

zeer goed

Bodem

humusrijke tuingrond

Vochtigheid

vrij groot

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon, eventueel iets schaduw

Hoogte

Minimaal

75

Maximaal

175

Beschrijving

75-175 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend