WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duizendknoop Speciosa

Duizendknoop Persicaria amplexicaulisSpeciosa‘, ook wel ‘Firetail’ genoemd is een van de mooiste in het assortiment. Deze cultivar heeft langere rode bloeiaren.

Wanneer bloeit de Duizendknoop?

Persicaria amplexicaulis komt uit de Himalaya, maar is in Engeland en Ierland hier en daar ingeburgerd. Het is een mooie borderplant met z’n bronsgroene blad en langdurige bloei in het najaar. Zijn zeer sterke stengels worden 100 tot 125 centimeter hoog. Ze dragen het enigszins bronsgroene blad dat eivormig tot langwerpig is. Dit blad hangt mooi over. De bloemen zijn zeer klein van stuk en staan bij elkaar in slanke rechtopstaande aren, een mooi contrast met de hangende bladeren. Bij de soort zijn de bloemen paarsrood en bloeien ze van juli tot oktober. De plant wordt ook vaak hoger (zeker 120 cm), maar de bloeitijd is iets korter dan van de soort (juli-september).

Waar groeit de Persicaria amplexivaulis ‘Speciosa’?

De duidelijk aanwezige knopen op de stengels zijn heel opvallend. De vele soorten komen uit Europa, Noord-Azië en Noord-Amerika. Ook in ons land kun je hem langs veenriviertjes nog in het wild tegenkomen, maar hij begint zeldzaam te worden.

Is de Duizendknoop een bodembedekker?

Sommige soorten zijn door hun kruipende groeiwijze goed te gebruiken als een onkruiddrukkende bodembedekker, terwijl andere soorten soms worden gezien als het onkruid zelf omdat ze enorm kunnen woekeren (bijvoorbeeld perzikkruid). Maar er zijn ook soorten met een meer opgaande groeiwijze zonder al te grote uitbreidingsdrang.

Wat voor grond is geschikt voor Persicaria amplexicaulis ‘Speciosa’?

Vrijwel alle Persicaria-soorten stellen weinig eisen aan de grond. Ze groeien echter bijna zonder uitzondering alleen goed indien de grond voldoende vocht bevat. Deze soort groeit in elke niet te droge tuingrond. Ze vragen zon of wat schaduw. De planten kunnen heel lang vast blijven staan. In het voorjaar fatsoeneren. Naast de Persicaria amplexicaulis ‘Speciosa’ zijn er meer soorten van de duizendknoop. Meer informatie hierover is te vinden in de plantenindex.

 

Bestel de plant direct.

yex5umc8z0az_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Persicaria 'Speciosa'

Cult

'Speciosa'

Familie

duizendknoop

Familie latijns

amplexicaulis

Onderhoud

Verzorging

Geen bijzondere verzorging nodig.

Snoeien

In het voorjaar opschonen.

Bemesting

Basisbemesting in het voorjaar

Winterhard

goed

Bodem

alle grondsoorten

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

125

Beschrijving

100-125 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Kleurbeschrijving

rood

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend