DuifkruidScabiosa caucasica

De bloemen van Scabiosa

Scabiosa heeft een niet echt charmante Nederlandse naam gekregen: schurftkruid, maar ook de lieflijker naam duifkruid. Gelukkig heeft de plant niets te maken met een nare huidaandoening. De bouw van de bloem is wat schilferachtig of geschubd en ook is er een vergelijking te maken met een duif, die z’n kropveren wat heeft opgezet. Het is een uitstekende en lang bloeiende vaste plant waarvan meer dan 100 soorten bestaan.

Hoe onderhoud ik Scabiosa?

De Scabiosa heeft een zonnige standplaats nodig en een grond die wat kalk bevat en die ’s winters geen last heeft van overtollig water. De grond is dus erg belangrijk. Meer hier informatie hierover is te vinden in het artikel grondsoorten. Na drie jaar de planten opnemen, delen en herplanten.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 26 juli 2015 om 16:49

Ik heb vorig voorjaar Annabellles geplant. Grond verrijkt met hortensiagrond en vd winter met turfgrond bedekt,
Vorig jaar beleven het miezerige plantjes. Wel gebloeid maar zeer zuinig en kleine bloemen. De bladeren werden in juli al bruin. Wel voldoende water gegeven ook deze zomer. Dit jaar
is het weer niet veel soeps. De stngels blijven heel dun en sommige bloemen beginnen al bruin te worden. Het zijn er totaal 25 en staan op het Zuid-Westen. ( te veel zon?) Slechts 1 plant wordt echt mooi en stevig. Ze staan voor een grote hedera-haag. Wat gaat er verkeerd??