WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Diamantgras

Hoe bloeit Diamantgras?

De struisrietsoort die diamantgras wordt genoemd, Calamagrostis brachytricha, is een van de weinige die ook lichte schaduw goed verdraagt. De plant vormt gele bloempluimen, maar die beginnen hun bloei lichtroze. De bloei valt in de periode augustus-oktober. De plant wordt een ruime meter hoog. De naam Calamagrostis betekent riet (kalamos) -gras (agrostis). Dit struisriet doet dan ook sterk aan riet denken.

Het blad lijkt daar erg op – het kan alleen niet aan de wat verhoutende stengels draaien, zoals bij riet – en ook de bloeipluimen doen aan riet denken. Maar ze zijn sterk vertakt, dik en vol. De verschillende soorten stammen uit Europa, Azië en Noord-Afrika. Sommige kunnen zo’n 2 meter hoog worden, de meeste blijven lager. De bloemkleuren variëren van gelig wit naar geel of iets rozeachtig. Het zijn allemaal steil opgaande planten. Naast de Calamagrostis brachytricha zijn er nog meerdere siergrassen. We hebben er een aantal voor u op een rij gezet in het artikel siergrassen soorten.

Wat voor bodem is geschikt voor Calamagrostis brachytricha?

De meeste soorten staan graag zonnig, enkele verdragen wat schaduw. Op een schaduwrijke plaats worden de stengels te slap. Want als de pluimen op de halmen komen te staan, vallen ze om. Aan de grond worden weinig eisen gesteld. Deze moet alleen niet te lang nat en koud blijven. In het voorjaar de uitgebloeide stengels wegknippen. Geef in het voorjaar een organische basisbemesting. Niet te veel mesten. Bij aanhoudende droogte extra water geven. Dit is erg belangrijk, meer informatie hierover is te vinden in het artikel water geven.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan op onze site. Wellicht ook interessant is het om het blog in de gaten te houden voor tips en adviezen voor in de tuin. Inspiratie kunt u ook op doen door eens te kijken naar de kijktuinen op onze site. Hier delen andere tuinliefhebbers spraakmakende tuinfoto’s.

 

Bestel de plant direct.

0z25cyf8gb2e_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Calamagrostis brachytricha

Familie

diamantgras

Familie latijns

brachytricha

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

In het voorjaar afknippen.

Bemesting

In voorjaar goede basisbemesting geven.

Winterhard

goed

Bodem

iedere, normale, doorlatende tui

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Maximaal

125

Beschrijving

tot 125 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

geel

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend