WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Daglelie

Wat zijn eigenschappen van de Hemerocallis ‘Bitsy’?

De daglelie Hemerocallis ‘Bitsy’ bloeit met een kleine citroengele bloem. ‘Bitsy’ bloeit in juni met een herbloei in augustus. Een bloem die maar één dag bloeit. Gelukkig verschijnen er maandenlang nieuwe bloemen. De Nederlandse naam is toepasselijk: daglelie. Iedere lelieachtige bloem opent zich bij voldoende licht in de ochtend en bloeit in één dag uit. De bloemen verschijnen aan het eind van een stevige stengel en torenen hoog boven het sierlijk overhangende blad uit. Per bloeistengel kunnen vele tientallen bloemen na elkaar worden gevormd: een enorme bloeiprestatie.

Kweekvormen van Hemerocallis

Het geslacht Hemerocallis, dat zijn naam ook dankt aan de schoonheid (kalos) voor slechts één dag (hemera), komt overal voor op het noordelijk halfrond. De laatste jaren zijn deze planten zeer trendy. Er zijn daarom veel kweekvormen te krijgen in talloze kleurvariaties en afmetingen van 30 centimeter tot wel 2 meter. De planten verbreiden zich via de uitgroeiende wortelstok die steeds nieuwe scheuten produceert. Zo kunnen hele groepen eendagsbloemen uit één plant ontstaan.

Wat voor een soort grond heeft de Hemerocallis ‘Bitsy’ nodig?

Gekweekte daglelies zijn sterke vaste planten voor volle zon en halfschaduw. De soort grond is voor de Hemerocallis ‘Bitsy’ erg belangrijk. Voorwaarde voor de groeiplek is wel dat de grond nooit mag uitdrogen. Deze moet voldoende voedsel bevatten, liefst humusrijk zijn, verder worden weinig eisen gesteld. Lichte of zware grond maakt niet uit, deze mag zelfs vrij nat zijn. Geef in het voorjaar een organische basisbemesting. De planten breiden zich in groepen uit en kunnen op den duur hele perken met hun wortelstokken vullen. De oudste delen worden op den duur minder bloeirijk en kunnen dan worden afgestoken en verwijderd.

Hemerocallis ‘Bitsy’ water geven

Ook de daglelie Hemerocallis ‘Bitsy’ heeft natuurlijk water nodig. Meer informatie over het geven van water is te vinden op de site.

0xf5vpa8gpat_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Hemerocallis 'Bitsy'

Cult

'Bitsy'

Familie

daglelie

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar.

Bemesting

Organische mest in voorjaar.

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

normaal, 's zomers aan de vochtige kant

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon tot heel lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

50 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

geel

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

groenblijvend