kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bossalie

Eigenschappen van de bossalie Salvia nemorosa ‘Rügen’

De bossalie Salvia nemorosa ‘Rügen’ is paarsblauw en wordt 50-60 cm hoog. Salvia nemorosa’s zijn vaak nogal opvallend. Naast de tuinsalie, die meestal wel in de kruidentuin staat, zijn er nog honderden soorten met allemaal sterke eigenschappen. Salvia nemorosa’s zijn mooi, bijna altijd sterk en ze stellen weinig eisen. Het mooie zit hem in de bloemen die in lente of zomer bloeien. Na de bloei blijven de vaak paarse schutbladeren tot de herfst aan de plant. Daardoor is de sierwaarde van de Salvia nemorosa extra groot. Ook het blad is mooi, meestal met een grijze beharing. Ook dit blijft lang aan de plant, in zachte winters tot bijna in het voorjaar. De sterkte houdt in dat deze planten stevig staan en niet windgevoelig zijn. Sommige soorten zijn niet helemaal winterhard. Lees ook eens het interessante artikel over het planten beschermen tegen vorst. Geef ze altijd een plaats in de zon. Voor de rest groeit deze plant overal.

Salvia nemorosa als borderplant

Alle Salvia’s hebben een bijzonderheid: als een van de weinige planten hebben ze vierkante stengels. Een vorm die niet veel voorkomt in de natuur. De bossalie of Salvia nemorosa (nemus is bos, amorosa is minnend) staat al jaren in de top-10 van de meest gebruikte borderplanten. Het is de sterkste saliesoort, die goed winterhard is en in veel tinten blauw tot violet verkrijgbaar is.

Hoe kan ik de Salvia nemorasa verzorgen?

Salvia nemorosa’s doen het overal zolang de grond maar niet te nat is. Op kalkhoudende grond staan ze het best. Strooi daarom elk voorjaar wat kalk bij deze soorten. Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

 

nsd5s5e8fv0h_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Salvia 'Rügen'

Cult

'Rügen'

Familie

Bossalie

Familie latijns

nemorosa

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar. Terugknippen einde van de bloei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

60

Beschrijving

50-60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Paars

Tweede kleur

Blauw

Kleurbeschrijving

paarsblauw

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend