WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bossalie Rose Queen

Wat is de hoogte van de Salvia nemorosa ‘Rose Queen’?

De bossalie Salvia nemorosa ‘Rose Queen’ is roze en wordt tot 70 cm hoog.

Wat zijn eigenschappen van bossalie Salvia?

Salvia’s zijn vaak nogal opvallend. Naast de tuinsalie, die meestal wel in de kruidentuin staat, zijn er nog honderden soorten met allemaal sterke eigenschappen. Zij zijn mooi, bijna altijd sterk en ze stellen weinig eisen. Het mooie zit hem in de bloemen die in lente of zomer bloeien. Na de bloei blijven de vaak paarse schutbladeren tot de herfst aan de plant. Daardoor is de sierwaarde extra groot. Ook het blad is mooi, meestal met een grijze beharing. Ook dit blijft lang aan de plant, in zachte winters tot bijna in het voorjaar. De sterkte houdt in dat deze planten stevig staan en niet windgevoelig zijn. Sommige soorten zijn niet helemaal winterhard. Geef ze altijd een plaats in de zon. Voor de rest groeit deze plant overal.

Salvia’s als borderplanten?

Alle Salvia’s hebben een bijzonderheid: als een van de weinige planten hebben ze vierkante stengels. Een vorm die niet veel voorkomt in de natuur. De bossalie of Salvia nemorosa (nemus is bos, amorosa is minnend) staat al jaren in de top-10 van de meest gebruikte borderplanten. Het is de sterkste saliesoort, die goed winterhard is en in veel tinten blauw tot violet verkrijgbaar is.

Hoe kan ik de Salvia verzorgen?

Salvia’s doen het overal zolang de grond maar niet te nat is. Op kalkhoudende grond staan ze het best. Strooi daarom elk voorjaar wat kalk bij deze soorten. Bij bodemonderhoud lees je meer interessante artikelen over grond.

Ben je geïnteresseerd in het aanleggen van een nieuwe tuin en het planten van Salvia’s? Neem dan ook eens een kijkje op onze site over de inrichting en aanleg van je tuin.

Bestel de plant hier.

jg958g58fln2_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Salvia 'Rose Queen'

Cult

'Rose Queen'

Familie

Bossalie

Familie latijns

nemorosa

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar. Terugknippen einde van de bloei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

70

Maximaal

70

Beschrijving

70 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

roze

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend