WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bamboe

Als wat wordt de Shibataea kumasaca toegepast?

Shibataea kumasaca heeft een afwijkend uiterlijk. Pas in augustus ontwikkelt de plant nieuwe eironde en spits toelopende bladeren.
De Shibataea kumasaca is een van de mooiste lage bamboes met opvallende, brede, groene bladeren. Deze bamboe is vernoemd naar de Japanse botanicus Shibata. Saca is het Japanse woord voor klein. De Shibataea kumasaca bamboe wordt toegepast als lage haag of als vakbeplanting. Lees ook eens het artikel over hagen planten. In Japan wordt deze bamboe vaak aangelegd omdat het de gelukbrengende bamboe is. In Oost-Aziatische bossen wordt de onderbegroeiing onder meer gevormd door lage bamboesoorten. Deze produceren krachtige worteluitlopers waardoor een hechte ondergrondse structuur ontstaat en bescherming biedt tegen bodemerosie.

Hoe onderhoud ik bamboe?

Er is weinig onderhoud nodig aan de Shibataea kumasaca. In ons klimaat verwildert hij niet zo snel omdat de uitlopers minder hard groeien. Omdat de Shibataea kumasaca bamboe in bossen onder bomen voorkomt, is het goed hem in het voorjaar te bemesten met humusrijke grond. Hoewel de bladeren niet afvallen, worden ze er niet mooier op als ze in de vrieswind staan. Je kunt ze daarom beschermen met een luchtdoorlatend gaas. Meer over planten beschermen tegen vorst lees je op de site.

Een interessant artikel voor deze Shibataea kumasaca bamboe is mulchen. Bekijk daar ook eens de video over hoe je Mulch kan maken.

Bestel de plant hier.

0805ady8v95v_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Shibataea kumasaca

Familie

Bamboe

Familie latijns

kumasaca

Onderhoud

Verzorging

Beschermen tegen vrieswinden.

Snoeien

Geen snoei nodig.

Bemesting

In het voorjaar humusrijke mest.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijke zure grond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Halfschaduw, Schaduw

Beschrijving

voorkeur voor schaduw

Hoogte

Minimaal

80

Maximaal

100

Beschrijving

tot 1 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

niet van toepassing

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

wintergroen