WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bamboe

Semiarundinaria fastuosa is een langzaam groeiende bamboe. De stengels van de Semiarundinaria fastuosa zijn eerst paars, maar worden later groen met een paarse of bruine gloed. De stengels zijn hol en glad en zeer geschikt voor het opbinden van hoge planten. De bladeren die de Semiarundinaria fastuosa bamboe verliest, kun je het beste laten liggen. Hieruit halen zij namelijk hun broodnodige kiezelzuur.
Bamboe woekert dikwijls en daarom kan de plant het beste van meet af aan beperkt worden. Plant hem bijvoorbeeld in een kuip zonder bodem,of een betonnen ring. In Amerika zijn al vele rechtszaken geweest over ondergronds uitbreidende bamboe die de afscheidinggrens overschreed en zo de vijver van de buurman ruïneerde.

Hoewel Semiarundinaria fastuosa weinig woekert, kan hij toch een enorme uitloper maken. Houd ze dus in de gaten! Meer over planten snoeien lees je op onze site. Semiarundinaria fastuosa wordt ook wel ‘zuilbamboe’ genoemd, vanwege zijn lange, steile stengels. Fastuosus betekent dan ook ‘rechtopgaand’. Een paar van deze planten naast elkaar kan daarom prima als afscheiding worden gebruikt. Het is een ‘pluimige’ bamboe, vanwege de bladeren die naar buiten wijzen. Opvallend is dat de halmscheden na verdroging op een punt vastzitten en een periode ondersteboven blijven hangen. De binnenkant hiervan is glanzend. Wanneer de bamboe genoeg licht krijgt, kleuren de stengels paars. Jonge, gekookte scheuten van Semiarundinaria fastuosa zijn eetbaar.

Semiarundinaria fastuosa algemeen onderhoud

Plant bamboe in de volle zon of halfschaduw en in humusrijke grond. Lees meer over grond bij bodemonderhoud.
Houd woekerend bamboe onder controle door te snoeien. Laat in het voorjaar slechts tien à vijftien jonge scheuten doorgroeien. Snoei in de herfst de tien lelijkste scheuten. Zo blijft bamboe zich verjongen.

Bestel de plant hier.

hxa5l7484su0_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Semiarundinaria fastuosa

Familie

Bamboe

Familie latijns

fastuosa

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Ga woekeren tegen door in het voorjaar en de herfst te snoeien.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijke grond

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, halfschaduw

Hoogte

Minimaal

500

Maximaal

500

Beschrijving

5 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

n.v.t.

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

wintergroen