WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bamboe

Fargesia ‘Rufa’ is een nieuwe Chinese kweekvorm, waarvan de jonge scheuten enigszins rood gekleurd zijn. Fargesia is een van de bekendste en sterkste, niet woekerende bamboes. Deze bamboe verdraagt 25° C vorst! 

Kan bamboe bloeien?

Fargesia heeft een eigenaardigheid: eens in de 40 tot 100 jaar komen bamboes wereldwijd tot bloei. Het vervelende is dat de planten na de bloei meestal afsterven. Als de bloeiperiode eenmaal voorbij is, kan de bamboesoort die gebloeid heeft, met een gerust hard weer aangeplant worden. Meer over bamboe planten lees je op onze site. Overigens loop je met elke bamboe het risico dat hij gaat bloeien wanneer hij net lekker groot is geworden. Ook voor kleine tuinen zijn Fargesia’s zeer geschikt. Ze groeien hoog op en kunnen o.a. uitstekend als fraaie, groenblijvende haag worden toegepast.

Waar kan ik FargesiaRufaplanten?

Fargesia is een makkelijke plant die geen uitgesproken voorkeur heeft voor een bepaalde grondsoort, maar wel houdt van een vochtige ondergrond. Vaak wordt deze bamboe op een zonnige plaats geplant, maar hij verdraagt vooral schaduw goed.

Moet ik Fargesia ‘Rufa’ snoeien?

Bamboes ontwikkelen veel nieuwe groeischeuten vanuit de wortels en kunnen daardoor vrij breed worden. Het fijne van deze bamboesoort Fargesia ‘Rufa’ is, dat ze geen uitlopers maakt en dus niet door de hele tuin woekert. Bamboes vormen nieuwe groeischeuten vanuit de wortels. Als een deel van een stengel wordt afgeknipt, zijn er op het overblijvende deel geen knoppen die kunnen uitlopen, maar wel worden eventueel aanwezige zijstengels tot extra groei gestimuleerd. Dit ziet er niet mooi uit en wordt over het algemeen afgeraden. Meer over bamboe snoeien lees je op onze site.

Is Fargesia ‘Rufa’ wintergroen?

Als deze bamboe Fargesia ‘Rufa’ onderhevig is aan een stevige vorstperiode, kan hij zijn blad laten vallen (in zachte winters blijft de plant groen). Een beschutte standplaats zorgt ervoor dat het wintergroene blad mooi blijft.

 

Bestel de plant direct.

u0i5cp48g09u_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Fargesia 'Rufa'

Cult

'Rufa'

Familie

Bamboe

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei laat in najaar.

Bemesting

Organische mest in voorjaar en af en toe in groeiseizoen

Winterhard

zeer goed

Bodem

iedere normale tuingrond

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw, Schaduw

Beschrijving

zonnig maar schaduw wordt verdragen

Hoogte

Minimaal

200

Maximaal

200

Beschrijving

2 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

niet van toepassing

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

wintergroen