WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bamboe

De bamboe Fargesia nitida ‘Nymphenburg’ heeft extra klein, smal en dicht bij elkaar staand blad dat zich bij slecht weer oprolt. De stengels van de Fargesia nitida zijn donkerpaars, waar deze soort makkelijk aan te herkennen is.

Hoe hoog wordt Fargesia nitida?

Deze cultivar wordt zo’n 2,5 tot 3 meter hoog. Tot nu toe heeft de Fargesia nitida nog niet gebloeidHet is een mooie solitair voor de tuin. Hij is ook geschikt als haagplant en doet het zelfs goed als bamboe in een pot. Ook voor kleine tuinen zijn Fargesia nitida’s zeer geschikt. Ze groeien hoog op en kunnen o.a. uitstekend als fraaie, groenblijvende haag worden toegepast.

Is Fargesia nitida een niet woekerende bamboe?

Fargesia is een van de bekendste en sterkste, niet woekerende bamboes. Deze bamboe verdraagt 25° C vorst!

Wanneer bloeit Fargesia nitida?

Bamboe Fargesia heeft een eigenaardigheid: eens in de 40 tot 100 jaar komen bamboes wereldwijd tot bloei. Het vervelende is dat de planten na de bloei meestal afsterven. Als de bloeiperiode eenmaal voorbij is, kan de bamboesoort die gebloeid heeft, met een gerust hard weer aangeplant worden. Overigens loop je met elke bamboe het risico dat hij gaat bloeien wanneer hij net lekker groot is geworden.

Waar kan ik Fargesia nitida planten?

Fargesia nitida is een makkelijke plant die geen uitgesproken voorkeur heeft voor een bepaalde grondsoort, maar wel houdt van een vochtige ondergrond. Vaak wordt deze bamboe op een zonnige plaats geplant, maar hij verdraagt vooral schaduw goed.

Is Fargesia nitida wintergroen?

Bamboes ontwikkelen veel nieuwe groeischeuten vanuit de wortels en kunnen daardoor vrij breed worden. Het fijne van de bamboesoort Fargesia nitida is, dat ze geen uitlopers maakt en dus niet door de hele tuin woekert. Als deze bamboe onderhevig is aan een stevige vorstperiode, kan hij zijn blad laten vallen (in zachte winters blijft de plant groen). Een beschutte standplaats zorgt ervoor dat het wintergroene blad mooi blijft.

Wanneer kan ik Fargesia nitida snoeien?

Bamboes vormen nieuwe groeischeuten vanuit de wortels. Als een deel van een stengel wordt afgeknipt, zijn er op het overblijvende deel geen knoppen die kunnen uitlopen, maar wel worden eventueel aanwezige zijstengels tot extra groei gestimuleerd. Dit ziet er niet mooi uit en wordt over het algemeen afgeraden. Alles over bamboe snoeien vind je op onze site.

Bestel de plant direct.

0805ady8v95v_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Fargesia 'Nymphenburg'

Cult

'Nymphenburg'

Familie

bamboe

Familie latijns

nitida

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei laat in najaar.

Bemesting

Organische mest in voorjaar en af en toe in groeiseizoen

Winterhard

zeer goed

Bodem

iedere normale tuingrond

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw, Schaduw

Beschrijving

zonnig maar schaduw wordt verdragen

Hoogte

Minimaal

300

Maximaal

300

Beschrijving

3 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

niet van toepassing

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

wintergroen