Online tuin ontwerpen

Online tuin ontwerpen? Je kunt je balkon, terras of je hele tuin zelf ontwerpen met gratis online programma’s. Lees ook het artikel tuin ontwerpen voor tips om zelf aan de slag te gaan met je tuinontwerp.

"

Bedenk voor je aan de slag gaat met een ontwerpprogamma eerst goed wat je precies belangrijk vindt in de tuin. Op onze website vind je veel tips en inspiratie die kunnen helpen om zelf de perfecte tuin te ontwerpen.

Online tuin ontwerpen

Van alle (gratis) programma’s voor online tuin ontwerpen is SketchUp het meest uitgebreid. Het programma is niet heel eenvoudig, maar je kunt hier wel het meest betrouwbare tuinontwerp mee maken. Daarnaast kun je met SketchUp je ontwerp direct met iedereen delen en om commentaar vragen. Je ontwerp is ook in 3D te bekijken, waardoor je virtueel door je ontworpen tuin kunt lopen. Op de website Tuin en Balkon vind je een uitgebreide SketchUp cursus voor het maken van een tuinontwerp.

Garden planner

Met Garden Planner kun je een mooi duidelijk tuinontwerp maken. In het programma zit bijna alles wat je in een tuin zou kunnen plaatsen, van meubels tot allerlei soorten planten en bomen. Het ontwerp is echter alleen in 2D te bekijken en je kunt het niet opslaan, wel kun je het direct printen. Je kunt de online versie direct gebruiken zonder je aan te melden.

Marlux tuincreator

De tuincreator van het sierbestratingsmerk Marlux is veel makkelijker in gebruik, maar ook een stuk minder uitgebreid. Je kunt kiezen uit een kleine selectie aan planten en tuinaccessoires en de afmetingen zijn niet duidelijk. Wel kun je het ontwerp in 3D bekijken. Om het ontwerp te kunnen downloaden moet je je gegevens achterlaten.

Lees ook onze artikel over een tuin ontwerpen mét een handig stappenplan.

Tuinaccessoires online kopen

Op zoek naar producten voor in je nieuwe tuin? Bestel je tuinaccessoires in de vtwonen shop en bekijk hieronder onze favorieten:Bron: Fotograaf Tim Austen Gardendesigns

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Lianne van der Veeren op 27 oktober 2018 om 18:48

Al diverse keren geprobeerd sketchup te installeren, maar ontvang nooit een account via mijn mail.

>

vtwonen op 30 oktober 2018 om 07:38

Beste Lianne, dat kan je dan het beste even bij Sketchup zelf navragen!

>

Anoniem op 15 april 2015 om 13:36

Beste Daniel, heb je de link naar de Garden Planner gevonden?

>

Anoniem op 14 april 2015 om 10:29

hallo
ik wil graag een tuuin ontwerpen maar dat kan dus niet

>

Anoniem op 26 maart 2014 om 09:39

Dag Debora, de link is aangepast. Als het goed is kun je de tool nu wel vinden via bovenstaande link (klik vervolgens op het plaatje met de laptop).

>

Anoniem op 22 maart 2014 om 19:53

jammer - de verwijzing naar de ontwerptool van intratuin is achterhaald; deze is niet langer beschikbaar!

>

Anoniem op 22 maart 2014 om 10:58

leuk programma

>

Anoniem op 22 maart 2014 om 10:57

hoi

>

Anoniem op 12 maart 2014 om 13:28

Ben benieuwd

>

Anoniem op 10 mei 2013 om 18:31

Ontwerp eenvoudige tuin

>

Anoniem op 10 mei 2013 om 18:27

Eigen ontwerp

Shop suggesties

Inspiratie suggesties