WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf online tuin ontwerpen maken

Krijg jij een nieuwe tuin, wil jij jouw tuin een restyling geven of kijken wat de mogelijkheden zijn van jouw tuin? Je kunt natuurlijk een deskundige hiervoor inhuren, maar zelf online je eigen tuin ontwerpen kan ook. En dat is alleen maar leuk! Je kunt een beetje uitproberen of een basisontwerp maken waarmee eventueel een professional verder kan. Met deze gratis online programma’s kun je het balkon, terras of de hele tuin zelf ontwerpen.

tuintips

Voorbereiding voor online tuin ontwerpen

Bedenk voor je aan de slag gaat met een ontwerpprogamma eerst goed wat je precies belangrijk vindt in de tuin. Laat je inspireren door onze voorbeeldtuinen in verschillende stijlen. Sowieso vind je op onze site veel tuintips en inspiratie die kunnen helpen om zelf de perfecte tuin te ontwerpen. Heb je geen idee welke tuin bij jou past? Doe dan de tuinquiz!

De enige echte Droomtuin cursus van vtwonen

Vind je fijn om door twee echte tuinpro’s aan de hand te worden genomen bij het ontwerpen van jouw droomtuin? Volg het college Droomtuin ontwerpen van vtwonen. Je hoeft er geen enorme lap grond voor te hebben, ook voor kleine tuinen is een uitgekiend plan te bedenken. Zo krijg je een goed beeld van jouw wensen in combinatie met een tuinontwerp.

LEES OOK

Tips om zelf aan de slag te gaan met je tuinontwerp

Online tuin ontwerpen met SketchUp

Van alle programma’s voor online tuin ontwerpen is SketchUp het meest uitgebreid. Toegegeven: het programma is niet heel eenvoudig en behoeft zeker wat oefening, maar je kunt hier wel het meest betrouwbare tuinontwerp mee maken. Daarnaast kun je met SketchUp je ontwerp direct met iedereen delen en om feedback vragen. Je ontwerp is ook in 3D te bekijken, waardoor je virtueel door je nieuw ontworpen tuin kunt lopen. Op de website Tuin en Balkon vind je een uitgebreide SketchUp cursus voor het maken van een tuinontwerp.

De Tuinplanner van Gardena gebruiken

Met tuinplanner van Gardena kun je een mooi en duidelijk tuinontwerp maken in een handgetekende stijl. In het programma zit bijna alles wat je in een tuin zou kunnen plaatsen, tuinmeubels tot allerlei soorten planten en bomen. Je kunt het ontwerp opslaan en delen. Je vindt er bovendien ook een aantal voorbeeldtuinen.

LEES OOK
In de plantenwijzer vind je meer dan 1500 planten

Sierbestratingsmerk Marlux en hun tuincreator

De tuincreator van het sierbestratingsmerk Marlux is veel makkelijker in gebruik, maar ook een stuk minder uitgebreid. Je kunt kiezen uit een kleine selectie aan planten en tuinaccessoires en de afmetingen zijn niet duidelijk. Wel kun je het ontwerp in 3D bekijken. Om het ontwerp te kunnen downloaden moet je je gegevens achterlaten.

Nog meer tips voor zelf tuin ontwerpen

Bij het ontwerpen van een tuin is het ook van belang wat de afmetingen van de tuin zijn, of het een schaduwtuin of zonnige tuin is en wat de wensen zijn voor bestrating en vormen in de tuin. Lees alle tips bij zelf tuin ontwerpen.

nog meer: tuinieren