WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf online je tuin ontwerpen

Is je tuin toe aan een restyling? Je kunt natuurlijk een deskundige hiervoor inhuren, maar zelf online een tuin ontwerpen kan ook. Je kunt je balkon, terras of je hele tuin namelijk zelf ontwerpen met gratis online programma’s. Lees ook het artikel tuin ontwerpen voor tips om zelf aan de slag te gaan met je tuinontwerp.

online tuin ontwerpen
Voorbeeld van een tuinontwerp gemaakt in SketchUp

Bedenk voor je aan de slag gaat met een ontwerpprogamma eerst goed wat je precies belangrijk vindt in de tuin. Op onze website vind je veel tips en inspiratie die kunnen helpen om zelf de perfecte tuin te ontwerpen.

Online tuin ontwerpen

Van alle (gratis) programma’s voor online tuin ontwerpen is SketchUp het meest uitgebreid. Het programma is niet heel eenvoudig en behoeft zeker wat oefening, maar je kunt hier wel het meest betrouwbare tuinontwerp mee maken. Daarnaast kun je met SketchUp je ontwerp direct met iedereen delen en om commentaar vragen. Je ontwerp is ook in 3D te bekijken, waardoor je virtueel door je ontworpen tuin kunt lopen. Op de website Tuin en Balkon vind je een uitgebreide SketchUp cursus voor het maken van een tuinontwerp.

Tuinplanner

Met tuinplanner van Gardena kun je een mooi en duidelijk tuinontwerp maken in een handgetekende stijl. In het programma zit bijna alles wat je in een tuin zou kunnen plaatsen, van meubels tot allerlei soorten planten en bomen. Je kunt het ontwerp opslaan en delen. Je vindt er bovendien ook een aantal voorbeeldtuinen.

Marlux tuincreator

De tuincreator van het sierbestratingsmerk Marlux is veel makkelijker in gebruik, maar ook een stuk minder uitgebreid. Je kunt kiezen uit een kleine selectie aan planten en tuinaccessoires en de afmetingen zijn niet duidelijk. Wel kun je het ontwerp in 3D bekijken. Om het ontwerp te kunnen downloaden moet je je gegevens achterlaten.

Lees ook ons artikel over een tuin ontwerpen mét een handig stappenplan.

Bron: Fotograaf Tim Austen Gardendesigns

nog meer: tuinieren