WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vierkante meter tuin

Niets zo lekker als vers gekweekte groenten en kruiden uit eigen tuin. Met de vierkante meter tuin kan iedereen zelf telen, want hij past in elke kleine tuin, op het terras en zelfs op het balkon. Sjalotjes, sla, bietjes en wortelen… kweek zestien lekkere soorten op één vierkante meter!

Vierkante meter tuin

Ter plaatse of voorzaaien?

Veel zaden kun je in de lente ter plaatse in je vierkante meter tuin zaaien. Het is dan warm genoeg buiten en ze hebben nog de hele zomer om te rijpen. Wil je de natuur een stapje voor zijn, dan kun je rond februari binnen voorzaaien. Zodra de temperatuur buiten aangenaam is (rond april), zet je de jonge planten uit in de vierkante metertuin. Mediterrane soorten als paprika’s, tomaten en basilicum móeten zelfs binnen voorgezaaid worden, omdat ze anders een te korte periode van warmte hebben gehad om te kunnen oogsten. Voor meer informatie over voorzaaien en verspenen, zie het artikel over zaaien in bakken.

Lekkere soorten

Deze groenteplanten kun je ter plekke in de vierkante meter tuin zaaien. Het leuke van snelle groeiers als pluksla of snijsla, is dat lege vakjes zo weer gevuld zijn.

vierkante meter tuin kopen

Groentezaden kopen

Koop liever zaden van goede kwaliteit, zodat de kans op een goede oogst groter wordt. Hieronder hebben wij een aantal winkels en webshops op een rij gezet waar je goede groentezaden kunt kopen.

Wil je aan de slag met een vierkante meter tuin en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor Moesie de Moestuincoach!

nog meer: tuinieren