Tips voor een moestuinbak zelf maken

beeld vtwonen Beeld

Met een moestuinbak in de tuinkun je fruit, groenten en kruiden kweken. Lees de tips voor zelf een moestuinbak maken, daarmee kun je onder andere zelf de grond samenstellen en is de kans dat het zaaien slaagt veel groter. Zo wordt moestuinieren ook veel leuker. Lees alles over zelf een moestuinbak maken of bekijk de tips voor een moestuinbak kopen.

Lees verder onder de advertentie

Wat is een moestuinbak

Een moestuinbak is echt letterlijk een houten bak die je op grond neerlegt of met verhoogde poten op de grond staat. Je kunt de randen van een moestuinbak ook op de volle grond zetten en zo de grond gebruiken die al in de tuin ligt. De wanden van de moestuinbak bestaan uit een aantal gestapelde balken die aan de binnenzijde door middel van latten met elkaar verbonden zijn. Omdat je zelf de maten kan bepalen past de moestuinbak in elke tuin.

Benodigdheden voor een moestuinbak zelf maken

Moestuinbak Beeld
Lees verder onder de advertentie

Stappenplan voor het zelf maken van een moestuinbak

Teken op een plattegrond van je tuin waar je de moestuinbak wil plaatsen, kies een plek met zon of halfschaduw en houd rekening met borders en gevels. Zet in de tuin de vormen van de moestuinbak uit met strakgespannen touw en piketpaaltjes. Graaf een geul voor de onderste laag balken en leg onderin een laag zand neer. Druk het zand aan, strijk het glad en leg de balken op hun plek. Check of de balken waterpas liggen. Lijm de balken aan elkaar met houtlijm die geschikt is voor buiten. Bekleed de binnenwanden met vijverfolie die je vastklemt bij de bovenste balken en de vlonderplanken. Schroef de vlonderplanken vast. Vul de bak met twee delen potgrond en een deel compost.

Verhoogde moestuinbak in de tuin

Een verhoogde moestuinbak is helemaal ideaal, omdat je hiervoor niet hoeft te bukken en kinderen en huisdieren niet bij de groenten kunnen.

Meer weten over moestuinieren

Wil je meer weten over moestuinieren, combinatie- en wisselteelt en het kweken van verschillende soorten groenten? Kijk dan op onze moestuinieren pagina.

Lees verder onder de advertentie

Moestuinbak kopen

Liever een moestuinbak bestellen in plaats van zelf maken? Bekijk onze selectie voor moestuinieren en bestel een moestuinbak voor in jouw tuin.

Bron: Beeld: Canva

Lees verder onder de advertentie