Maak de moestuin compleet met deze fruitsoorten

Laddertafel op maat gemaakt (Combitex). Poef Otto van Serax groen of wit canvas, 45×45 cm, lichtsnoer Selleti Bella Vista wit, set van 10 lampjes, lampenkap Cappello van Seletti, wit, 20 cm (vtwonen.nl). Zwarte armstoel Luxembourg van Fermob (Dacks). Kaasplankjes van olijfhout, Marokkaanse Strawlamp XL, citroenhouten bakjes Ø 13 cm (Household Hardware). Linnen servetten (By Mölle). Vliegenkap, celadonkleurige barbecue (Dille & Kamille). Bamboe lantaarn met handvat, kaarsen-standaard naturel, gevlochten placemats (Nijhof). Papier maché schaal (Pipoos). Groen kussen Shuttle large, papieren rietjes wit-grijs per doos van 144 stuks, melamine bekers met peerdessin van Orla Kiely (Urbans and Indians). Witte kan Vida, houten voederbak (Combitex). Groene gieter (Restored). Grote transparante flesvazen van links naar rechts: glazen fles Vienne 10 liter, vaas Terra Olly, vaas Vienna, houten schaal Pia lichtbruin (www.micadecorations.nl). Overig privébezit. Beeld vtwonen 05-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Gieke van Lon (humade.nl) en Lotte Dekker
Beeld vtwonen 05-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Gieke van Lon (humade.nl) en Lotte Dekker

In een moestuin ga je vaak aan de slag aan met groentes, maar hoe zit het met fruitsoorten? Bij het verbouwen van heerlijk zoet fruit denk je al snel aan warme landen, maar ook in Nederland kun je je eigen fruitmand bij elkaar oogsten. Deze fruitsoorten doen het goed in ons klimaat.

Lees verder onder de advertentie

Frambozen

Misschien wel een van de makkelijkste fruitsoorten om te houden: de framboos. Een grote of kleine tuin, of zelfs een balkon: geen ruimte is te gek voor deze makkelijke groeier.

LEES OOK
Frambozen kweken

Aardbeien

Wie houdt er niet van? Bijna iedereen is dol op heerlijke zoete en sappige aardbeien. En ze zijn best makkelijk om zelf te kweken! Aardbeien kunnen namelijk op veel plekken groeien: in een pot, in de volle grond, als hangplant of in een plantenzak.

Bosbessen

Misschien spot je ze weleens in het wild: bosbessen. Ook deze kun je goed in de eigen tuin laten groeien. Of in een bak, kan ook. In het voorjaar kun je ook nog eens genieten van heerlijk geurende bloemen.

Lees verder onder de advertentie

Pruimen

Een pruim is een makkelijke vrucht om te laten groeien. De bomen zijn onderhoudsarm en geven veel vruchten af. Een pruimenboom kan redelijk groot worden, maar je hebt ze ook in een kleine variant. Deze zou je zelfs op een balkon kwijt kunnen.

LEES OOK
Een moestuin op het balkon, waarom niet?

Appel- en perenboom

Bekende fruitsoorten in Nederland zijn appels en peren. Voor eigen productie kun je een appelboom of perenboom in de tuin planten. Dit hoeven geen joekels van bomen te worden, dus met een klein lapje grond kom je er ook. Daarnaast zijn er zoveel verschillende soorten dat er vast wel eentje tussenzit die bij jou in de smaak valt.

Vijgenboom

Ook een vijgenboom kun je goed houden in Nederland. Plaats ‘m wel op een warme plek, het liefst tegen een muur die goed heet wordt in de zomer. Als een vijgenboom in de volle grond wordt gezet, kan deze aardig groot worden. Let op: dan geeft de boom wel minder vruchten. Houd de ruimte dus beter beperkt, zodat de boom klein blijft en meer vruchten geeft.

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 05-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Gieke van Lon (humade.nl) en Lotte Dekker

Lees verder onder de advertentie