Lichtwand plaatsen

Lichtwand plaatsen Beeld Lichtwand plaatsen
Beeld Lichtwand plaatsen

Een schutting kies je meestal om privacy te creëren. Maar naast functioneel kan een tuinwand ook mooi zijn. Met verlichting maak je er een bijzonder tuinelement van dat vooral ’s avonds veel sfeer geeft.

Ritmische lichtwand Beeld Ritmische lichtwand
Beeld Ritmische lichtwand
Geleidende lichtwand Beeld Geleidende lichtwand
Beeld Geleidende lichtwand
Lees verder onder de advertentie

Hoe je de verlichting aanbrengt, bepaalt het effect van de lichtwand. in-lite, leverancier van buitenverlichting, bedacht een aantal lichtwandvariaties.

De ritmische lichtwand

Een vierkant patroon van kleine armaturen dat je op elk deel van de tuinwand herhaalt, accentueert de lengte én hoogte van de wand. Kies voor armaturen met klein licht omdat anders het effect van herhaling wegvalt.

De geleidende lichtwand

Sober maar mooi is een tuinwand waar op ooghoogte ingetogen lichtaccenten worden aangebracht. Ze zorgen voor sfeer en trekken de blik van de toeschouwer verder de tuin in.

Lees verder onder de advertentie

Naast de ritmische en de geleidende lichtwand, kun je bij in-lite ook kiezen voor een veilige lichtwand en een sprookjesachtige lichtwand.

Lees in het artikel over lichtbalans hoe je de lichtbalans in je tuin kunt controleren. Ga je alle verlichting opnieuw aanleggen? Maak dan altijd eerst een lichtplan.

Bron: In-lite design bv.