Klokjesbloem Loddon Anna

beeld vtwonen Beeld

Hoe groot wordt de klokjesbloem?

Klokjesbloem Campanula lactiflora ‘Loddon Anna’ is een van de hoogste rassen met anderhalve meter. De bloemen van deze Campanula lactiflora zijn zachtroze.

Lees verder onder de advertentie

Wanneer bloeit een klokjesbloem?

Campanula lactiflora komt uit West-Azië. De bloemen bevinden zich in dichte pluimen en zijn in het wild melkwit (lactiflora). Gekweekt zijn ze meestal lichtblauw. De bloemen zijn klokvormig, waarbij de kroon tot op de helft of nog iets meer is gespleten. De slippen zijn duidelijk naar buiten gebogen. Tezamen vormt dit een van de mooiste klokjes van het geslacht Campanula. De bloei van de Campanula plant begint eind juni en gaat lang door.

Waar plant ik de Campanula lactiflora?

Een plantje uit de bergen in de tuin! Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Campanula lactiflora zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken.

Wat voor bloemen heeft de klokjesbloem ‘Loddon Anna’

Zoals de naam doet vermoeden lijken, de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula lactiflora loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Lees verder onder de advertentie

Hoe verzorg ik de Campanula lactiflora?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Meer over bodemonderhoud lees je op onze site. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken, dus verdiep je eens in het onderwerp slakken bestrijden. Om de drie tot vier jaar kunt u de Campanula lactiflora opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar.

Bestel de plant hier.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Campanula 'Loddon Anna'

Cult

'Loddon Anna'

Familie

klokjesbloem

Latijnse familie

lactiflora

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud

Verzorging

Om de 3 à 4 jaar opnemen en scheuren.

Snoeien

Geen snoei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

volkomen

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

gemiddeld

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

150

Maximaal

150

Beschrijving

150 centimeter

Lees verder onder de advertentie

Kleuren

Kleurbeschrijving

zachtroze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus