Grootbloemige margriet

beeld vtwonen Beeld

De Margriet is een zeer bekende plant met een geel hart en witte bloemblaadjes. Lees meer over deze prachtige bloem.

Lees verder onder de advertentie

Wanneer bloeit de Margriet?

Leucanthemum, oftewel de margriet, is een overbekende vaste plant die in de (voor)zomer bloeit met de alom bekende margrietbloemen. Deze bestaat uit een gele schijf van buisbloemen en een krans van talloze witte lintbloempjes. Kinderen kunnen er in de zomer een tijdje zoet mee zijn door een krans te maken van de bloemetjes! De bladeren zijn veelal enigszins vlezig, lancetvormig en min of meer getand. Deze margrieten worden vooral als snijbloem geteeld. De Leucanthemum Superbum Groep (Grootbloemige margriet) is door kruisingen verkregen. Een van de ouders, L. maximum, komt voor in de Pyreneeën.

Is de Leucanthemum een borderplant?

Het is een borderplant, onmisbaar voor de boerentuin samen met Papaver orientale, pioenrozen, riddersporen en lupinen. Ook vrij bekende snijbloem. Vaste plant, die afhankelijk van de cultivar 50 tot 100 cm hoog kan worden. De stengels hebben grof getande tot veerspletige enigszins vlezige bladeren. De grote bloemen (tot 10 cm) zijn alleenstaand. Het hart dat uit vele buisbloempjes bestaat is geel van kleur, de lintbloempjes zijn zuiver wit van kleur. De bloeitijd is juni-juli. ‘Silberprinzesschen’ is de overbekende margriet met een bloem met een geel hart. Een synomiem voor deze margriet is Chrysanthemum maximum ‘Zilverprinses’.

Welke grond is geschikt voor de Grootbloemige Margriet?

Voedzame grond en een zonnige standplaats zijn gewenst. De grond moet in de winter zo min mogelijk vocht bevatten. Een zonnige standplaats. Goed ontwaterende en voedselrijke grond zijn noodzakelijk. Regelmatig opnemen en opnieuw uitplanten.

Lees verder onder de advertentie

Meer informatie over andere soorten bomen, planten en bloemen is te vinden in de plantenindex. Daarnaast kun je op de site veel inspiratie opdoen voor je eigen tuin. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de kijktuinen en ontdek hoe andere tuinliefhebbers hun tuin inrichten.

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Leucanthemum

Cult

Silberprinzesschen

Familie

Grootbloemige margriet

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Verwijder uitgebloeide bloemen en stengels.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

redelijk

Bodem

voedzame grond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

100

Beschrijving

50-100 centimeter

Lees verder onder de advertentie

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli