Grasscharen

Graskantschaar Beeld Grasschaar - Graskantschaar
Beeld Grasschaar - Graskantschaar

Als je een mooi gazon wilt hebben, dan kan een grasschaar uitkomst bieden. Een grasmaaier maakt het gras op lengte, maar de randjes worden er niet goed mee afgewerkt. Met een grasschaar kan je het gras aan de randen en op lastige plekken bijknippen. Zo krijg je een superstrak gazon.

Lees verder onder de advertentie
Traditionele schapen graskantschaar Beeld Grassachaar traditionele schapen-graskantschaar
Beeld Grassachaar traditionele schapen-graskantschaar

Soorten grasscharen

Er bestaan verschillende soorten grasscharen. Let er bij aankoop op dat je het gereedschap kiest dat bij je past. Het gaat er namelijk om dat je er prettig mee kunt werken. Heb je de geschikte grasschaar gevonden? Zorg dan ook dat je hem goed onderhoud, in het artikel gereedschap onderhouden lees je daar meer over.

Graskantschaar met verticale messen

Een graskantschaar is ideaal om de randen van je gazon bij te werken. Met deze schaar kan je namelijk mooie opstaande grasranden knippen. Zo wordt de belijning van je tuin extra geaccentueerd. Deze scharen zijn vaak uitgevoerd met een lang handvat, waardoor je hem staand kunt gebruiken. Als je bij het knippen blijft staan kan je goed zien of de randen recht worden. Handig of niet?

Lees verder onder de advertentie

Graskantschaar met horizontale messen

Een graskantschaar met horizontale messen is perfect voor plekken waar de grasmaaier niet bij kan komen. Bijvoorbeeld rondom bomen, palen of vlakbij muurtjes. Je kunt om je rug te sparen een schaar nemen met een lang handvat.

Schapenschaar

Om het gras op lastige plekjes bij te knippen kan je ook een schapenschaar gebruiken. Dit soort schaar is afgeleid van het traditionele model waar schapen mee worden geschoren. Deze scharen zijn vlijmscherp en gebruik je door de handvatten naar elkaar toe te knijpen. Tijdens het knippen maakt deze schaar een mooi zingend geluid. Daarnaast is de schaar ook erg handig om de buxus mee te snoeien.

Handgrasschaar

De handgrasschaar is de meest bekende grasschaar. Met deze schaar kan je gras nauwkeurig wegknippen. Er bestaan ook modellen met een draaimechanisme waarmee je messen een kwartslag kunt draaien. Op die manier kan je gemakkelijk de grasrandjes bijknippen. Het nadeel van deze schaar is dat je hem niet staand kunt gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

Heggenschaar

Ook een heggenschaar kan soms uitkomst bieden om te lang geworden gras weg te knippen. Deze schaar is eigenlijk gemaakt om heggen en hagen te snoeien. Toch wordt hij veel gebruikt als grasschaar, omdat hij erg scherp is en daardoor gemakkelijk het gras wegsnijdt. In het artikel over heggenscharen kan je meer over dit gereedschap vinden.

Waar te koop?

Wil je een grasschaar of ander gereedschap aanschaffen? Wij hebben een aantal betrouwbare adressen voor tuingereedschap voor je geselecteerd.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie Graskantschaar en traditionele schapen-graskantschaar, te koop bij Metallo Tools.