Dubbelloof

beeld vtwonen Beeld

Dubbelloof, Blechnum spicant, is een treffende naam voor deze varen. Hoeveel planten ken je met twee verschillende soorten blad? De dubbelloof is er een van. De horizontale steriele bladeren zijn anders dan de verticale vruchtbare bladeren.

Lees verder onder de advertentie

Wat voor blad heeft de dubbelloof varen?

Met name de laatste zijn interessant vanwege de heel fijne, visgraatachtige structuur die vol zit met sporen. Je kunt het gehele jaar door genieten van het blad, want dit is een wintergroene plant. Dubbelloof is inheems en komt voor op veengebieden in de Ardennen en in moerassige gebieden in Limburg. In de tuin moet hij dan ook zeer nat staan, bijvoorbeeld in de buurt van een vijver. Zoals de meeste varens verdraagt hij schaduw zeer goed.

Waar kan ik dubbelloof planten?

Dubbelloof staat bij voorkeur in een natte enigszins humusachtige grond. Meer over verschillende soorten grondsoorten kunt u lezen op de site. Een plek in de schaduw wordt goed verdragen.

Hoe kan ik Blechnum spicant verzorgen?

Er is weinig onderhoud nodig bij deze plant. Daardoor is het een makkelijke plant als het gaat om onderhoud. Hij stelt het op prijs dat de natuurlijke omgeving wordt nagebootst. Dat wil zeggen in de herfst bladeren rond de plant of in het voorjaar bladmest. Daarnaast dient bij droogte de bodem nat gehouden te worden. Water geven bij droogte is dus erg belangrijk. Meer informatie over het water geven aan planten is te vinden in het artikel water geven.

Lees verder onder de advertentie

Ben je gek op tuinieren neem dan eens een kijkje bij een van de kijktuinen op onze site. Hier vind je spraakmakende tuinfoto’s. Een mooie tuin gezien, je vindt hier ook de tuinontwerpen van de tuin.

Bestel de plant hier.

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijnse naam

Blechnum spicant

Familie

dubbelloof

Latijnse familie

spicant

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud

Verzorging

Bij droogte begieten.

Snoeien

Geen snoei.

Bemesting

In voorjaar bladmest of najaar bladeren.

Winterhard

ja

Bodem

zurig

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Halfschaduw, Schaduw

Beschrijving

halfschaduw tot schaduw

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

0,5 meter

Lees verder onder de advertentie

Kleuren

Kleurbeschrijving

niet van toepassing

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari