Deze items maken je tuin gegarandeerd gezellig

beeld vtwonen Beeld

Met de zomer in volle gang is de tuin, balkon of andere buitenruimte een verlengde van je woning. Is het bij jou buiten al net zo sfeervol aangekleed als binnen? Zo niet; geen zorgen! Deze acht items maken je tuin gegarandeerd gezellig.

Lees verder onder de advertentie

Tuinverlichting

Als het donker is, maak je het buiten gezellig met mooie verlichting. Voor een idyllische look werken kleine buitenlampen meestal het best. Plaats er meerdere in de tuin om verschillende plekken te belichten. Lampen op verschillende hoogtes, zoals tafellampen gemixt met hanglampen, grondspots of lantaarns zorgen voor een speels effect. Een alternatief voor losse buitenlampen is een lichtsnoer. Deze hang je eenvoudig op aan de schutting, overkapping, balkonreling of diagonaal over de tuin. Kies voor warm, dimbaar licht voor extra sfeer.

Shop gezellige sfeerverlichting

In vuur en vlam

De tuin in één klap gezellig maken? Dat kan met een vuurkorf of tuinhaard. De warmte, het fijne licht en het knisperende geluid: zeg nou zelf, gezelliger kan bijna niet toch? Maar let op: buiten hout stoken heeft helaas ook nadelen. Het geeft rook- en stankoverlast en daar zijn het milieu én sommige buren niet blij mee. Lees hier meer over verantwoord en duurzaam stoken met een tuinhaard.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
vtwonen college: ontwerp en creëer je eigen buitenplek

De mooiste terrasverwarmers

It’s so fluffy

Misschien heb je nog wat kussens en plaids in de kast liggen, die je normaal in de zomer niet gebruikt. Geef ze dit seizoen een functie door er een paar buiten te leggen op het tuinmeubilair. Met het veranderlijke weer in Nederland is dat helemaal geen gek idee: kleedje, een goed boek, wat lekkers… Zo houd je het ook ’s avonds wel uit buiten. Leg de plaids en kussens op de loungebank onder een overkapping of bewaar ze in een speciale opbergbox als je ze niet gebruikt, zo blijven ze mooi.

Lees verder onder de advertentie

Fluffy plaids en kussens

Leuk uitzicht

Een kale muur of schutting in de tuin geeft niet bepaald het meest inspirerende, knusse uitzicht. Gelukkig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om dit makkelijk en snel op te leuken. Denk aan een paar mooie bloembakken – verticaal tuinieren is hot! – of wandlampjes: weg met die kale schutting of muur!

Om van te smullen

Bij gezelligheid hoort – wat onze redactie betreft – eten! Of hoort eten bij gezelligheid? Hoe dan ook, een stoere buitenkeuken of een fijne barbecue is onmisbaar voor een extra gezellige tuin. Heb je weinig plek in de tuin, patio of op balkon? Ook een goedgevulde borrelplank maakt van elk moment minstens zo’n feestje.

Lees verder onder de advertentie

“Geen ruimte voor een complete buitenkeuken of grote barbecue? Een goedgevulde borrelplank op de tuintafel is minstens zo gezellig”

Buitenkeuken op maat gemaakt, prijs opaanvraag (com-anders.nl). Rond bamboedienblad € 49,-, glazen kan € 33,50,glazen pot met deksel € 12,50, groteglazen flessen op de grond vanaf € 40,-(weldaad.com). Keramieken kan € 99,-,grote keramieken schaal € 129,-, wittekoffiemokken € 25,-, schaal metcitroenen € 34,- (sukha.nl). ServiesgoedNordic Sand van Broste Copenhagen,12-delige dinner box € 133,15, wittebistro klapstoelen van Fermob € 71,-,gieter Xala Lungo € 27,70 (vtwonen.nl).Linnen schort € 12,99, rotan mand inkast € 29,99 (hm.com). Buitenfauteuil€ 1810,- (dacks.nl). Bamboe kruk € 38,- (iblaursen.nl). Koffiepot € 29,99, vegervan stro € 6,99 (zarahome.com). Grijzeterracotta bloempotten vanaf € 0,99(intratuin.nl). Houten serveerplank€ 21,50 (madamstoltz.dk). Overigprivébezit. Beeld vtwonen 07-2020 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 07-2020 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

Aangeklede tafel

En als dat eten dan toch buiten genuttigd wordt, dan is het wel zo leuk om dat te doen aan een gedekte tafel. Dat hoeft niet moeilijk te zijn: met een tafelkleed leuk je de boel in no time op. Met een mooi servies en bloemetje op tafel maak je het geheel helemaal af.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Aan tafel! DIY’s voor een mooi aangeklede eettafel

Upgrade voor de grond

Heb je je lounge- of tuinset een mooi plekje gegeven op het terras? Maak het geheel af met een tof tuinkleed. Hiermee breng je eenvoudig de knusse huiselijkheid ook naar buiten. Tegenwoordig zijn er heel wat opties te vinden: met een leuk design en/of kleur geef je de grond een gezellige upgrade.

Shop trendy buitenkleden

Lees verder onder de advertentie

Overkapping

Wegkruipen onder een veranda geeft dat extra gevoel van geborgenheid. Bovendien kun je ook gewoon buiten zitten als het regent. Dat heeft bijna iets magisch, toch? Gezellig onder een fijne plaid om het niet te koud te krijgen. Nu heeft niet elke tuin hier plek voor, maar mocht je de ruimte hebben en het overwegen: wij zeggen doen!

Shop de stijl

Bron: beeld: styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie