Weg met die kale schutting of muur!

beeld vtwonen Beeld vtwonen tuin special 2020 01
Beeld vtwonen tuin special 2020 01

Staat je tuin, balkon of terras vol met schitterende planten plus een mooie tuinset? Dan kan die ene kale schutting of muur een enorme doorn in het oog zijn. Tijd om daar iets aan te doen en te zorgen voor een leuker uitzicht! Met deze ideeën kun je die kale muur opleuken.

Lees verder onder de advertentie

Groene muur

Verticaal tuinieren is hot. Hoe groot je tuin ook is, echt niet alles hoeft op de grond of in de aarde. Een kale muur of schutting kun je juist goed bedekken met veel groen. Kies hiervoor een aantal kleinere plantenbakken of laat de gehele muur laten begroeien, wat je zelf het mooiste vindt.

Balkonbakken zijn ideaal om een balkon groen te maken. Omdat de naam dit zegt, hoef je de bakken echt niet alleen op het balkon te gebruiken. Je kunt ze ook gewoon aan een schutting of muur hangen. Met een aantal mooie, bloeiende hangplanten heb je op een simpele manier een kleurrijke schutting of muur in de tuin.

LEES OOK
Niet binnenkijken, maar buitenkijken: 5x tuininspiratie

Lees verder onder de advertentie

Accessoires voor het opleuken van de kale schutting

Een simpele manier om een schutting of muur in de tuin op te leuken is door er potten aan te bevestigen. Of nog leuker: maak van die kale muur of schutting een gallery wall. Vaak binnenshuis gezien, maar waarom niet buitenshuis? Bevestig lijsten aan de muur en vul deze op met bijvoorbeeld tuinposters. Of laat de lijsten leeg, maar hang ze om een potje met planten of bloemen erin. Wissel de boel af en zorg voor balans. Zeg maar hallo tegen je nieuwe statement schutting of tuinmuur.

Spiegels laten de tuin groter lijken

Is de tuin of balkon niet zo groot? Dan kun je ‘m optisch groter doen lijken door oude ramen of spiegels op de kale muur of schutting te hangen. Dat is niet het enige voordeel: het staat ook gewoon leuk. Hang ramen en spiegels van verschillende formaten bij elkaar voor een grootser effect.

LEES OOK
Verticale kruidentuin

Lees verder onder de advertentie

Verlichting

Met tuinverlichting kun je verschillende sferen creëren, er zijn eindeloos veel mogelijkheden om mee te variëren. Kies voor een lichtsnoer voor een sprookjesachtige tuin. Je kunt met het snoer vormen maken op de schutting of muur, denk bijvoorbeeld aan cirkels of hartjes. Hang meerdere vormen bij elkaar voor een speels effect.

Hang flessen met lampjes erin aan leuke haken en bevestig deze aan de muur of schutting. Door ze naast elkaar te hangen op verschillende hoogtes krijg je een leuk tafereel. Vul de flessen afwisselend met lampjes, bloemen en planten. Extra leuk om naar te kijken!

Je kunt ook voor simpele wandlampen kiezen. Bekijk goed waar je de lampen wilt ophangen, want naast mooi moet het natuurlijk ook gewoon praktisch zijn.

Lees verder onder de advertentie

Kisten en planken aan de muur

Kisten of kratjes en planken kun je niet alleen in huis aan de muur hangen, dat kan natuurlijk ook gewoon aan de muur in de tuin of de schutting. Kies dan wel voor hout dat niet binnen no time wegrot door de Nederlandse weersomstandigheden. De kistjes en planken kun je vullen met planten, bloemen en verlichting. Maar ook een ornament of insectenhotel (zoals deze van Kikkerland) kan de schutting of muur net even mooier maken.

Moois voor aan een schutting of muur…

Bron: vtwonen tuin special 2020 01

Lees verder onder de advertentie