Bossalie Schneehügel

beeld vtwonen Beeld

De Salvia nemorosaSchneehügel‘ is een van de mooiste, lage bossalies. Hij wordt maar 50 cm hoog en vormt een mooi wit bloeiend ‘heuveltje’, waarbij de grote aantallen witte bloeiaren boven het grijzige, wat donkere groene blad uitsteken.

Lees verder onder de advertentie

Welke soorten salie zijn er?

Salvia nemorosa ‘Schneehügel’ zijn vaak nogal opvallend. Naast de tuinsalie, die meestal wel in de kruidentuin staat, zijn er nog honderden soorten met allemaal sterke eigenschappen. Zij zijn mooi, bijna altijd sterk en ze stellen weinig eisen. Het mooie zit hem in de bloemen die in lente of zomer bloeien. Na de bloei blijven de vaak paarse schutbladeren tot de herfst aan de plant. Daardoor is de sierwaarde extra groot. Ook het blad is mooi, meestal met een grijze beharing. Ook dit blijft lang aan de plant, in zachte winters tot bijna in het voorjaar. De sterkte houdt in dat deze planten stevig staan en niet windgevoelig zijn.

Is Salvia nemorosa winterhard?

Sommige soorten zijn niet helemaal winterhard. Geef ze altijd een plaats in de zon. Voor de rest groeit deze plant overal. Alle Salvia’s hebben een bijzonderheid: als een van de weinige planten hebben ze vierkante stengels, een vorm die niet veel voorkomt in de natuur. De bossalie of Salvia nemorosa (nemus is bos, amorosa is minnend) staat al jaren in de top-10 van de meest gebruikte borderplanten. Het is de sterkste saliesoort, die goed winterhard is en in veel tinten blauw tot violet verkrijgbaar is.

Waar kan ik Salvia nemorosa planten?

Salvia nemorosa ‘Schneehügel’ doet het overal zolang de grond maar niet te nat is. Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven. Op kalkhoudende grond staan ze het best. Strooi daarom elk voorjaar wat kalk bij deze soorten.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook eens het interessante artikel over het planten beschermen tegen vorst.

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Salvia 'Schneehügel'

Cult

'Schneehügel'

Familie

bossalie

Latijnse familie

nemorosa

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar. Terugknippen einde van de bloei.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

50 centimeter

Lees verder onder de advertentie

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Augustus