Bergaster Blue King

beeld vtwonen Beeld

Wanneer bloeit de Aster amellus ‘Blue King’?

Bij de asters is de Aster amellus ‘Blue King’ de blauwe variant. De Aster amellus, bergaster, bloeit in juli, augustus en september en is daarmee de meest voorkomende zomeraster. Deze komt uit Centraal- en Zuid-Europa, tot in Siberië. De bloei is erg rijk en de bloemkleur loopt van blauw tot roze. In ons land siert de Aster amellus menige border omdat deze goed combineert met veel andere vaste planten zoals Helenium, Rudbeckia, Solidago en Artemisia. Asters staan altijd vrolijk: in de tuin waar ze veel vlinders en hommels trekken of binnen op de vaas. Er bestaan wel 600 soorten asters met grote onderlinge verschillen. Er is een grote diversiteit aan kleuren bij de Aster amellus, hoewel geel zeldzaam voorkomt.

Lees verder onder de advertentie

Hoogte bergaster ‘Aster Amellus’

De groeihoogte van de Aster amellus varieert van vijfentwintig centimeter tot wel twee meter en de bloeitijden lopen van mei tot oktober. Er is een onderverdeling die gebaseerd is op de bloeitijd. We kennen daarmee voorjaars-, zomer- en herfstasters.

Hoe onderhoud ik de Aster amellus?

Het overgrote deel van de soorten groeit uitstekend in normale tuingrond. Een zonnige standplaats heeft de voorkeur van de Aster amellus maar iets schaduw wordt getolereerd. Bergasters verdragen ook wel enige droogte. Hoge asters kun je het best wat steun geven omdat ze anders omvallen bij harde wind of regen. Planten beschermen in de winter? Lees een het artikel over planten beschermen tegen vorst.

Levensduur van Aster amellus?

Als de bloemen wegblijven, dan kun je de wortels delen en de houtachtig geworden delen verplanten. De Aster amellus ‘Blue King’ komt in de natuur vooral voor op kalkrijke grond en zonnige, tot heel licht beschaduwde plaatsen. Deze planten leven vaak niet erg lang (2-3 jaar). Snijd de planten af in het voorjaar. Doe dit niet in het najaar, want dit bekort de levensduur.

Lees verder onder de advertentie

Bestel de plant hier.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Aster 'Blue King'

Cult

'Blue King'

Familie

bergaster

Latijnse familie

amellus

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig

Snoeien

Afsnijden in voorjaar

Bemesting

Geen mest

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond, bij voorkeur

Vochtigheid

normaal

Lees verder onder de advertentie

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

60

Beschrijving

50-60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Blauw

Kleurbeschrijving

blauw

Lees verder onder de advertentie

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

September