Alles over de bamboe Fargesia Rufa

beeld vtwonen Beeld

Fargesia ‘Rufa’ is een nieuwe Chinese kweekvorm, waarvan de jonge scheuten enigszins rood gekleurd zijn. Fargesia is een van de bekendste en sterkste, niet woekerende bamboes. Deze bamboe verdraagt 25°C vorst!

Lees verder onder de advertentie

Kan een bamboe bloeien?

Fargesia heeft een eigenaardigheid: eens in de 40 tot 100 jaar komen bamboes wereldwijd tot bloei. Het vervelende is dat de planten na de bloei meestal afsterven. Als de bloeiperiode eenmaal voorbij is, kan de bamboesoort die gebloeid heeft, met een gerust hard weer aangeplant worden. Meer over bamboe planten lees je op onze site. Overigens loop je met elke bamboe het risico dat hij gaat bloeien wanneer hij net lekker groot is geworden.

Fargesia als haag gebruiken

Ook voor kleine tuinen zijn Fargesia’s zeer geschikt. Ze groeien hoog op tot bijna twee meter en kunnen onder andere uitstekend als fraaie, groenblijvende haag worden toegepast. De Fargesia Rufa kan 150 centimeter breed worden. Per strekkende meter zijn vaak twee bamboeplanten voldoende voor een dichtgroeiende haag.

Waar kan ik FargesiaRufaplanten?

Fargesia is een makkelijke plant die geen uitgesproken voorkeur heeft voor een bepaalde grondsoort, maar wel houdt van een vochtige ondergrond. Vaak wordt deze bamboe op een zonnige plaats geplant, maar hij verdraagt vooral schaduw goed. De grond een aantal keer per jaar bemesten zorgt voor de mooie groene kleur van de bamboe.

Lees verder onder de advertentie

Hoe werkt de bamboe Fargesia ‘Rufa’ snoeien?

Bamboes ontwikkelen veel nieuwe groeischeuten vanuit de wortels en kunnen daardoor vrij breed worden. Het fijne van deze bamboesoort Fargesia ‘Rufa’ is, dat ze geen uitlopers maakt en dus niet door de hele tuin woekert. Bamboes vormen nieuwe groeischeuten vanuit de wortels. Als een deel van een stengel wordt afgeknipt, zijn er op het overblijvende deel geen knoppen die kunnen uitlopen, maar wel worden eventueel aanwezige zijstengels tot extra groei gestimuleerd. Dit ziet er niet mooi uit en wordt over het algemeen afgeraden. Meer over bamboe snoeien lees je op onze site.

Is Fargesia ‘Rufa’ wintergroen?

De bamboe Fargesia Rufa is een van de meest winterharde bamboesoorten die er is. In zachte winters blijft de bamboe zelfs groen, in een stevige vorstperiode kan de Fargesia Rufa wel zijn blad laten vallen. Een beschutte standplaats zorgt dus voor een winterhard en wintergroene bamboe. Door de kou kan het blad soms geel verkleuren, dit komt in het voorjaar weer goed.

Fargesia Rufa kopen

Lees verder onder de advertentie

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijnse naam

Fargesia 'Rufa'

Cult

'Rufa'

Familie

Bamboe

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei laat in najaar.

Bemesting

Organische mest in voorjaar en af en toe in groeiseizoen

Winterhard

zeer goed

Bodem

iedere normale tuingrond

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw, Schaduw

Beschrijving

zonnig maar schaduw wordt verdragen

Lees verder onder de advertentie

Hoogte

Minimaal

200

Maximaal

200

Beschrijving

2 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

niet van toepassing

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Lees verder onder de advertentie