€ 500 budget? Zo geef je het toilet een make-over

 Fontein Tank in kleur Concrete Black, 40x22x10 cm(bxdxh) € 299,- (ook in Concrete en in White, hoogte5,5 cm), metalen onderstel Fontein Frame in Zwart,40x22x30 cm (bxdxh) € 339,-, hendel wastafelkraanGrip in kleur Black Steel € 459,- (ook in Charcoal, Bronze,Brushed en Chrome en met twee hendels), wandtegelMediterranea in kleur mat Camouflage, 3,2×40 cmper m² € 61,75, vloertegel Classic Black mat, 74×74 cmper m² € 73,05 (ook in 74×148, 30×60 en 7,3×30 cm).M.m.v. tegeldepot (toilet), ikea.nl (vaas), vtwonen.nl (fotolijsten). Beeld vtwonen collectie 08-2020 badkamer | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen collectie 08-2020 badkamer | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Ook de kleinste ruimte in huis is weleens aan vervanging toe. Gelukkig hoef je dan meestal niet te denken aan een hele verbouwing. Maar kun je het toilet ook gewoon een opfrisser geven. Dat kan voor een prikkie. Met € 500 kun jij het toilet een make-over geven op deze manier.

Lees verder onder de advertentie

De pot op

Een hele toiletpot vervangen is niet direct de goedkoopste optie. Dus als je de kosten wilt drukken, kun je de toiletpot ook met een kleine ingreep vernieuwen. Simpelweg door een nieuwe toiletbril te kopen. Koop een bijpassend exemplaar of ga voor een andere kleur of design voor een nog nieuwere look.

Kosten: Een WC-bril vervangen is in tegenstelling tot een geheel nieuw toilet prima betaalbaar. Voor een mooie en kwalitatief goede WC-bril moet je op zo’n € 30 tot € 50 rekenen.

Tegels als nieuw

In de meeste toiletten zijn tegeltjes te vinden. Een muur opnieuw tegelen is een precies werkje en kan heel wat tijd én geld kosten. De oplossing om het toilet toch een nieuwe look te geven is stukken makkelijker en goedkoper, namelijk met tegelverf. Het is eigenlijk niet veel moeilijker dan een muurtje schilderen, alleen moeten de tegels extra goed ontvet worden.

Lees verder onder de advertentie

Kosten: Het ligt er natuurlijk aan hoeveel tegels er in jouw WC te vinden zijn, maar houd rekening met zo’n € 60 aan tegelverf en benodigdheden. Het gaat hier wel om de tegeltjes aan de muur. Je zou vloertegels eventueel ook kunnen verven, maar die zullen dan wel regelmatig aan vervanging toe zijn óf moeten kwalitatief hoge verf geschilderd worden. De verf op vloertegels zal namelijk veel sneller afslijten doordat je er simpelweg overheen loopt.

LEES OOK
Budget van € 500? Zo geef je de badkamer er een make-over mee

En de vloer

De hele vloer vervangen zal niet binnen het budget van € 500 passen. Je kunt ‘m daarentegen wel verbergen door een leuk kleedje neer te leggen. Zo creëer je binnen no-time een andere sfeer in de kleine ruimte. Met name als je kiest voor een opvallend design of frisse kleur.

Kosten: Vloerkleden kunnen best prijzig zijn, maar dat ligt meestal aan het formaat. De WC is veelal de kleinste ruimte in huis, dus is het kleed meestal goedkoop. Zelfs een kleed met een leuk design zoals deze krijg je voor minder dan € 10. Voor een iets luxer kleed, zoals deze chique katoenen, ben je zo’n € 50 kwijt. Ga dus uit van een gemiddelde van € 20.

Lees verder onder de advertentie

Uniek lampje

Licht kan de sfeer maken in een ruimte. Dat geldt misschien wel dubbel in een kleine ruimte. Lampen in WC’s zijn vaak niet zo opvallend, des te meer reden om voor een opvallend exemplaar te gaan. En dan ook nog eentje die apart licht geeft om er een feestje van te maken, zoals deze hanglamp van zwarte metalen ringetjes van € 49.

Kosten: Als je even de tijd neemt om op zoek te gaan naar een mooie hanglamp, dan kun je die voor een redelijke prijs op te kop tikken. Denk aan zo’n € 50 tot € 100.

Lees verder onder de advertentie

Essentiële accessoires

Het toilet is een van de weinige ruimtes in huis waar sommige accessoires écht essentieel zijn. Denk aan toiletrolhouders, WC-borstels en prullenbakjes. Nu zijn dit misschien kleine dingen, maar ze kunnen in een kleine ruimte absoluut verschil maken. Ga bijvoorbeeld voor mat zwarte toiletaccessoires voor een industriële look of match de kleur bij de rest voor een subtiele touch.

Kosten: Badkameraccessoires zijn niet moeilijk te vinden en heb je bij allerlei (goedkope) aanbieders. Prijzen kunnen dus van elkaar verschillen, maar als je een mooie set wilt scoren moet je denken aan zo’n € 70, inclusief toiletrolhouder zoals dit luxe exemplaar.

LEES OOK

Essentieel voor de sfeer

Om de badkamer echt sfeer te geven, heb je natuurlijk ook een paar minder accessoires nodig. Een mooie spiegel aan de muur en een paar gezellige waxinelichthouders maken vaak al een wereld van verschil. En wat dacht je van fijne geurstokjes om het een en ander te maskeren? Wel zo prettig in het toilet…

Lees verder onder de advertentie

Kosten: Om het helemaal af te maken met accessoires kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Woonaccessoires zijn gelukkig niet moeilijk te scoren voor een zacht prijsje. Houd rekening met zo’n € 50.

Het budget voor de toilet make-over

Als je alles bij elkaar optelt, moet je rekening houden met een uitgave van zo’n € 240 tot € 320 voor een toilet make-over. Hoe het precieze kostenplaatje uitpakt, ligt natuurlijk ook aan de keuze van het merk, de kwaliteit en het soort product. Maar aan deze opsomming zie je dat je ruim onder budget zou kunnen uitkomen met een toilet make-over.

Moois voor in het toilet…

Bron: vtwonen collectie 08-2020

Lees verder onder de advertentie
Lees verder onder de advertentie