Deze items zorgen voor een luxe uitstraling op het toilet

beeld vtwonen Beeld vtwonen catalogus 2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans\n
Beeld vtwonen catalogus 2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans\n

Naast dat je wilt dat een toilet een schone uitstraling heeft, letterlijk en figuurlijk, mag een beetje luxe ook niet ontbreken. Of het nou voor jezelf is of voor gasten die je ontvangt: op een toilet waar het aan niets ontbreekt, zit je vaak net wat lekkerder. Denk bijvoorbeeld aan een toilet met fijne looks in een mooi hotel: daar kun je bijna vrolijk van worden. Zo haal je dat gevoel zelf ook in huis: deze items zorgen voor een luxe uitstraling in het toilet.

Lees verder onder de advertentie

Matchy-matchy

Door te kiezen voor een matchende set aan toiletaccessoires geef je het toilet in een oogwenk een upgrade. Van de toiletborstel tot de wc-rolhouder: als die perfect bij elkaar aansluiten, zorgt dat voor een rustig en opgeruimd gevoel. Door te kiezen voor bepaalde materialen, zoals goud of mat zwart, haal je ook meteen dat luxe gevoel naar binnen. Neem het toilet van een hotel als uitgangspunt: hier is vaak alles op elkaar afgestemd. Perfect voor dat hotelchic gevoel, maar ook voor een gevoel van frisheid. Wel zo fijn voor de kleinste kamertje in huis!

LEES OOK
Hoe jouw badkamer ook die hotel chic look krijgt

Kleine toevoeging

Niet op ieder toilet te vinden, maar altijd een fijne toevoeging: een kleine afvalemmer. Nu kun je een simpel exemplaar op de kop tikken, maar door net iets meer uit te pakken, voeg je dat extra gevoel van luxe toe aan het toilet. Let bij aanschaf vooral op het materiaal. Een plastic afvalemmer heeft een minder chique uitstraling dan een van metaal. Check bijvoorbeeld deze koperen pedaalemmer van Made. Prachtig! Zorg dat de afvalemmer ook matcht met de overige toiletaccessoires zodat-ie niet te erg buiten de toon valt. Een afvalemmer roept over het algemeen namelijk geen gevoel van luxe op.

Lees verder onder de advertentie

Rollenspel

Losse wc-rollen zijn een no-go op een toilet waar je een luxe uitstraling wilt hebben. Het liefst berg je ze niet in de kleine kamer op, maar dat is niet altijd even praktisch. Verstop losse rollen liever in een klein wastafelmeubel zodat ze niet zichtbaar zijn. Of zorg voor een groot blik of mand met deksel. Zoals deze Scandinavische variant. Die items hebben ook nog een extra decoratieve waarde. Altijd mooi meegenomen. Ga je liever voor de standaard reserverolhouder? Stem deze dan goed af op de rest van de toiletaccessoires.

LEES OOK
Deze toiletrolhouder willen we wél in ons huis plaatsen

Luxe lamp

Een simpele plafondlamp in het toilet valt eigenlijk niemand op. Des te meer valt het dus wel op als je het simpele model vervangt voor een exemplaar dat net wat meer uitstraling heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze plafondlamp met prachtige glazen bollen? Een kleine ingreep die wel voor dat gevoel van luxe gaat zorgen. Houd het wel praktisch: de lamp moet wel voldoende licht geven. Zeker als er een raam ontbreekt in het toilet.

Lees verder onder de advertentie

Spelen met reflectie

Een spiegel op het toilet is altijd een waardevolle toevoeging. Of het nou is om praktische of decoratieve redenen. Daarnaast vergroot je er optisch de ruimte mee en dat is mooi meegenomen in de vaak kleinste ruimte van het huis. Het soort spiegel draagt ook bij aan het luxe gevoel in de ruimte. Enne… hoe groter hoe beter! Zo is een spiegel met ingebouwd led-licht net wat moderner én luxer.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Dit kunnen grote spiegels doen voor een ruimte in huis

Wastafel

In veel Nederlandse woningen zijn ze te vinden: kleine wastafels en kranen op toiletten. Nou is de aanwezigheid van zo’n fonteintje al als een luxe te bestempelen. Maar wat je verder mee doet, kan het maken of breken. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van zeep. Met een mooi zeeppompje of zeepschaaltje til je de uitstraling net een niveautje hoger. Zo is deze zeepdispenser van Stoned met marmerlook een pareltje om naar te kijken.

Ook wat betreft het textiel om de handen te drogen: kies voor een extra dikke en zachte handdoek. Nog luxer: meerdere losse gastendoekjes met een klein wasmand. Al moet je daar wel de ruimte voor hebben…

Tegelkeuze

Als je van plan bent om het toilet te verbouwen, dan is de keuze qua tegels belangrijk voor welke sfeer je wilt neerzetten. Speels en vrolijk maak je het met gekleurde tegels met dessins. Voor een moderne en luxe uitstraling kun je beter kiezen voor een tegel met een neutrale afwerking en kleur. Kies ook voor een grote tegel. Die hebben vaak een net wat duurdere uitstraling dan kleine exemplaren. Marmer doet het bijvoorbeeld altijd goed om dat gevoel van luxe op te roepen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Badkamertrends 2022: natuurlijk, luxe en duurzaam

Maak het geheel af

De finishing touch zit ‘m in het inzetten van de juiste accessoires. Zo worden er op een toilet vaak persoonlijke foto’s opgehangen. Die kun je los of in een prikbord prikken, maar in een mooie lijst is het net wat luxer. Ook het gebruik van geurstokjes op het toilet is fijn. En dat is niet alleen voor de uitstraling… Plaats de geurstokjes op een klein dienblad of plateau voor een hotelchic-look. Maak het geheel af door mooie waxinelichthouders te plaatsen.

Voor een luxe toilet…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen catalogus 2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie