Voor elke woonstijl een passend tv-meubel

beeld vtwonen Beeld

Zo veel woonstijlen, en nog veel meer tv-meubels. Misschien verlies je door alle exemplaren en mogelijkheden uit het oog wat nu echt bij jouw stijl past. Ga je voor donkere kleuren en stoere materialen, of past een fijn design in een lichte tint beter in het interieur? vtwonen zette zes woonstijlen op een rij, met passende inspiratie voor het perfecte tv-meubel.

Lees verder onder de advertentie

Landelijk

In een landelijk interieur kom je niet om hout heen. Ga bijvoorbeeld voor een houten meubel met een lichte whitewash. Blijf trouw aan de natuurlijke materialen, en behoud de rust met lichte kleuren. Of de woonkamer nu groot of klein is: een robuust tv-meubel kan prima, want in de landelijke woonstijl is daar altijd plek voor.

Basic

Een basic interieur betekent niet dat alle meubels wit moeten zijn. Dat lijkt super basic, maar kan ook saai zijn. Bij grote meubels, zoals het tv-meubel, mag je dus best wat kleur toevoegen. Hout bijvoorbeeld, wat veel warmte met zich mee brengt. En soms is dat precies wat je nodig hebt.

LEES OOK
Ga zelf aan de slag met deze tv-wandkast met schuifdeur

Design

Strakke lijnen, gladde structuren en een mix van materialen. Misschien tik je een designstuk op de kop, of heb je een specifiek tv-meubel in je hoofd. Wat je ook kiest, er is altijd een meubel dat bij de inrichting past. Wat ook goed werkt: een zwevend tv-meubel. Dan heb je de snoeren uit het zicht én van de vloer. Een op maat gemaakte kast is voor een design-liefhebber ook perfect. Die kun je helemaal naar wens stylen.

Vintage

De kans is natuurlijk groot dat je op een vlooienmarkt of in de kringloop een echte vintage parel scoort. In de vintage woonstijl past een donker houten tv-meubel vaak het best. Helemaal dicht, deels open, met een schuifdeur of een klapdeur; je kunt alle kanten op.

Romantisch

Een licht tv-meubel met een sierlijke afwerking. Dan ben je op de goede weg in de romantische woonstijl. Ga voor een wit exemplaar op ranke poten, of breng kleur in huis met een lichte pasteltint. De romantische touch zit ‘m natuurlijk vooral in de accessoires. Ga dus voor een royaal tv-meubel, dan kan je helemaal losgaan.

LEES OOK
Meer hulp nodig bij het kiezen van een tv-meubel? Gebruik de shopgids

Industrieel

Een industrieel interieur vraagt om een stoer tv-meubel. Grof hout, zwart metaal en een ruw randje. Focus bij het kiezen van een tv-meubel niet alleen op plek voor de tv en de bijbehorende snoeren; een robuust tv-meubel is ook ideaal voor extra opbergruimte. Achter dichte deuren heb je alle troep zo uit het zicht, en in een open gedeelte kan je de mooiste accessoires kwijt.

Lees verder onder de advertentie