DIY: tv-wandkast met schuifdeur

 Fauteuil Little Petra van &tradition € 2609,-, hanglamp van Ay illuminate € 429,- (flinders.nl). Vloerlamp JWDA met travertin voet € 1499,95, tafellamp met travertin voet en bronzen aluminium kap Reverse van Aleksandar Lazic € 550,- (menuspace.com). Vloerkleed Peas soft van Hay 300×200 cm € 935,-, witte vaas met boldop Muses Talia van Ferm Living € 79,- (vtwonen.nl). Vaas met oor en grote witte vaas vanaf € 45,99, aardewerken kom € 45,99 (zarahome.com). Zwarte stalen boekenstandaard € 45,- (mendo.nl). Poster Shapes, 140×50 cm € 47,75 (facade-apt.com). Eikenhouten frame A3-formaat € 54,95 (moebe.dk). Crèmekleurige wifi-luidspreker Marshall Acton € 274,- (coolblue.nl). Mok € 14,50 (suhka.nl). Verfkleur sidetable en tv-meubel Rolling Fog (littlegreen.nl). Sidetable op maat gemaakt, prijs op aanvraag (richardvanmeerveld.nl). In de kast: houten vogel L’Oiseau van Vitra € 108,-, wit ornament Chulucanas van HKliving € 39,-, beige vaas Colora van Blomus € 36,95, tafellamp zwarte ring met witte bollamp van Ferm Living € 199,- (vtwonen.nl). Overig privébezit.  Beeld

Voor een avond achter de buis, schuif je de deur naar links. Heb je er genoeg van? Dan gaat de deur naar rechts en zie je een leuk gestyled kastje. Dé oplossing als je de tv niet altijd in zicht wilt hebben. Schilder het tv-meubel in een kleur die jij mooi vindt en laat er accessoires in pronken. Ontdek hier hoe je deze tv-wandkast zelf maakt.

Lees verder onder de advertentie
werktekening | tv-meubel Beeld

Benodigdheden

Je vindt alle benodigdheden voor een tv-meubel van 70x220x18 cm gemaakt van 18mm multiplex bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Deze materialen heb je nodig

Lees verder onder de advertentie

Dit gereedschap heb je nodig

 Fauteuil Little Petra van &tradition € 2609,-, hanglamp van Ay illuminate € 429,- (flinders.nl). Vloerlamp JWDA met travertin voet € 1499,95, tafellamp met travertin voet en bronzen aluminium kap Reverse van Aleksandar Lazic € 550,- (menuspace.com). Vloerkleed Peas soft van Hay 300×200 cm € 935,-, witte vaas met boldop Muses Talia van Ferm Living € 79,- (vtwonen.nl). Vaas met oor en grote witte vaas vanaf € 45,99, aardewerken kom € 45,99 (zarahome.com). Zwarte stalen boekenstandaard € 45,- (mendo.nl). Poster Shapes, 140×50 cm € 47,75 (facade-apt.com). Eikenhouten frame A3-formaat € 54,95 (moebe.dk). Crèmekleurige wifi-luidspreker Marshall Acton € 274,- (coolblue.nl). Mok € 14,50 (suhka.nl). Verfkleur sidetable en tv-meubel Rolling Fog (littlegreen.nl). Sidetable op maat gemaakt, prijs op aanvraag (richardvanmeerveld.nl). Overig privébezit.  Beeld
 Houten vogel L’Oiseau van Vitra € 108,-, wit ornament Chulucanas van HKliving € 39,- Overig privébezit. ,  Beeld
Lees verder onder de advertentie

Zo maak je de tv-wandkast

1. Frees uit de boven- en onderkant aan de voorzijde op 5 mm van de voorkant een sponning van 11 mm breed en 7 mm diep met de bovenfrees. Schuur al het materiaal licht op en neem af. Schilder de binnenkant van het tv-meubel in een kleur naar wens en laat drogen.

2. Monteer het handgreepje in het midden van het deurtje op 5 cm van de kant. Schroef de zijkanten aan de onderkant. Monteer de achterplaat tussen de zijkanten en de onderplaat. Bevestig de tussenstaander aan de onderplaat en achterplaat in het midden van het meubel.

3. Monteer het schap op een hoogte van 37 cm vanaf de onderplaat tussen de linker zijkant en de middenstaander en tevens aan de achterkant.

Lees verder onder de advertentie

4. Plaats de schuifdeur in de sponning van de onderkant, monteer nu de bovenkant aan de achterwand en tussenstaander en de zijkanten aan de bovenkant.

5. Plamuur de schroefgaten, laat drogen en schuur licht op. Schilder de buitenkant van het meubel, laat drogen. Bevestig het tv- meubel aan de wand. Plaats de tv erin.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Kim & Richard

beeld vtwonen Beeld

Kim van Rossenberg en Richard van Meerveld vormen niet alleen een liefdeskoppel (mét twee kinderen) maar ook hét vtwonen klusduo. Voor DIY projecten vullen zij elkaar perfect aan: Kim komt met de ideeën en Richard maakt het. Mooi én haalbaar is altijd de basis van hun ontwerpen. Hout is favoriet, van underlayment tot hergebruikt eikenhout. En voor de nieuwsgierigen: jawel, deze twee bevlogen klussers vergaderen soms ook in bed over een DIY project. Benieuwd naar alle vtwonen DIY projecten? Die vind je hier!

Bron: Productie & styling Kim van Rossenberg, uitvoering Richard van Meerveld, fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie