WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Viva la vakantie: zó houd je het vakantiegevoel langer vast

Terwijl de zomer nog hoogtij viert, er tropische temperaturen op komst zijn en we nog volop buitenshuis kunnen genieten, nadert het eind van de zomervakantie. Geen fijn vooruitzicht, maar ook geen reden tot een mineurstemming. Want met deze tips houd je het vakantiegevoel lekker vast.

vtwonen 06-2021 | de DIY tuintafel met een beige en witte parasol

Vrolijke bloeiers

De ingrediënten voor een zomergevoel dat nooit ten einde komt? Vrolijke kleuren, bloeiende bloemen, groen gras, prints in overvloed en een weldaad aan lekkere geuren. De eerste stap om dat vakantiegevoel vast te houden is dan ook zorgen voor bloei in de tuin of op het terras. De gele zonnehoed, de knalroze Kaapse fuchsia en de dahlia floreren juist in augustus en september en zorgen dus direct voor een vrolijke noot in de tuin.

Herinneringen uitstallen

Neem niet alleen souvenirs mee voor anderen, maar doe ze ook jezelf cadeau. Je kunt deze namelijk perfect inzetten om het vakantiegevoel vast te houden. Elke keer dat je naar dat beeldje uit Azië of die schaal uit Zuid-Europa kijkt, wordt je weer even aan de vakantie herinnerd. Plaats ze op de salontafel met bijvoorbeeld een mooi boek over je favoriete vakantieland en een kleurrijke kaars, voor een stijlvolle hoek vol herinneringen.

Of hang enkele foto’s op in een gallery wall, die je afwisselt met al bestaande kunst in huis. Kies voor foto’s en kunst uit hetzelfde kleurpalet voor een rustig aanblik. Liever knallen? Kies dan een foto in opvallende kleur, waarvan je de kleur terug laat komen in andere accessoires in huis. Een subtiele draad in het vloerkleed of enkele kussens uit dezelfde kleurfamilie zorgen er al snel voor dat het een kleurrijk geheel wordt, zonder dat het schreeuwerig wordt.

Toerist in eigen land

Nog een perfecte manier om het gevoel van vakantie vast te houden, is gewoon op vakantie blijven gaan. Maar dan niet naar het buitenland, maar in eigen land! Nederland biedt veel leuke steden en gezellige dorpen vol hotspots, waardoor je écht toerist kunt spelen in de buurt van je eigen huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van Haarlem of Den Haag? En je kunt ook op allerlei plekken onwijs knus en uniek overnachten in eigen land.

LEES OOK
Zo kies je de juiste parasol voor je tuin

Buitenlandse gerechten koken

Liefde gaat door de maag, maar ook het vakantiegevoel kun je met eten oproepen. Was je bijvoorbeeld op vakantie naar Marokko? Maak dan eens een heerlijk gerecht in een tajine, met kip, gedroogd fruit en rijst. Heimwee naar Mexico verzacht je natuurlijk met taco’s. En de herinneringen van je vakantie aan de Franse kust? Die haal je zó weer op met een goed glas wijn en een kaasplank deluxe.

Tafel dekken op z’n buitenlands

Doe je bovenstaande? Dek de tafel dan ook in de stijl van het land. Een Franse sfeer roep je zó weer op met een wit tafellaken, borden met blauwe bloemen en elegante kristallen wijnglazen. Maak het geheel af met stoffen servetten met subtiele rode of blauwe streep. En vergeet vooral de verse bloemen niet.

Toch meer zin in een Mexicaanse avond aan huis? Laat dan kleur de boventoon voeren. Denk aan een tafelkleed in felle kleuren als oranje, roze en geel, gecombineerd met eveneens kleurrijk servies én wijnglazen in roze of groen kristal. Print en kleur kun je moeiteloos combineren. Voor een speelse twist kun je zelfs papieren bloemen of lampionnen ophangen. En vergeet natuurlijk de zelfgemaakte margarita’s niet, voor een complete avond buitenland in de achtertuin.

Hotelontbijt aan huis

Niets zo fijn als een uitgebreid hotelontbijt op vakantie. Een groot buffet met heel veel variatie of een luxe ontbijt op bed via roomservice, there’s just something about it. Maar deze sfeer kun je ook zelf oproepen, door tijd en aandacht te steken in je ontbijt én de manier van serveren. Inspiratie nodig? Hier lees je precies hoe je een hotelwaardig, lekker en stijlvol ontbijt serveert.

nog meer: styling