Ontdek het effect van XL op je interieur

Stof wandkleed Pelops Gris Ombre van Nobilis, vloerkleed Vegetal Natural Stripes van Golran (wva.nl). Vintage leren fauteuil (pietjonker.nl). Mohair deken met ruit (zarahome.com). Kan, ecru vaas, schaaltje, alles van Serax (vtwonen.nl). Windlicht (com-anders.nl). Rode cilindervaas (klevering.nl). Houten bijzettafel (burbri.nl). Overig privébezit.  Beeld

Een maatje meer in huis is altijd een goed idee. Je zet daarmee de kamer meteen op de kaart. En je maakt er zelfs een kleine ruimte groots mee, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Pak dus uit waar je kunt en ontdek het effect van XL op je interieur.

Lees verder onder de advertentie

Grote meubels

Ook als je weinig vierkante meters hebt, kun je wonen als een vorst. Met een aantal handige trucs lijkt die kleine woonkamer opeens een balzaal. XL meubels hebben dat vergrotende en krachtige effect op je interieur. Kies een of twee statement-meubels en overdrijf het niet, anders krijg je alsnog een propperig resultaat. Een blikvanger is bijvoorbeeld een grote hoekbank of wandkast. Houd de lijnen wel strak en kies voor een bank op pootjes om het toch luchtig te houden in de kamer.

LEES OOK

Zo maak je een kleine woonkamer groots https://www.vtwonen.nl/inspiratie/woondossiers/zo-laat-je-een-kleine-woonkamer-groter-lijken/

Lees verder onder de advertentie

XL vloerkleed

Een groot vloerkleed heeft – buiten het feit dat het natuurlijk een echte eyecatcher is – nog twee andere belangrijke effecten. Ten eerste heeft een XL kleed een verbindend karakter in het interieur. In een grote ruimte of woonkamer met open keuken is het soms lastig om er warmte en gezelligheid in te brengen. Door een groot vloerkleed maak je ‘eilandjes’, maar kun je ook de verschillende functies in een ruimte bij elkaar trekken. Vind je een kleed kopen best ingewikkeld omdat je niet uit de kleur of vorm komt? Check dan deze tips voor het kopen van een vloerkleed.

XL wanddecoratie

Zoek je iets moois voor aan de muur? Dan kun je in plaats van een art wall met verschillende lijsten, prints en foto’s ook kiezen voor één mooi XL object. Dit werkt veel rustiger en ruimtelijker in een kamer. Zo’n object kan een schilderij zijn, maar ook een kingsize IXXI of groot wandkleed. Die laatste optie heeft nog een ander voordeel: het zorgt – net als een vloerkleed – voor de soms zo benodigde geluidsisolatie in een woning waarin veel met beton en harde materialen is gewerkt.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

styling Nieuw: vtwonen collectie vloerkleden & tapijt

beeld vtwonen Beeld

styling Dít is dus waarom kunst op ooghoogte moet hangen

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

styling vtwonen college: start nu met de online basiscursus

beeld vtwonen Beeld

shopping Online meubels shoppen? Zo voorkom je een miskoop

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 11-2019 | Styling Danielle Verheul | Fotografie Petra Steenkamer

Lees verder onder de advertentie