Online meubels shoppen? Zo voorkom je een miskoop

beeld vtwonen Beeld 2020-10 Styling: Liza Wassenaar | Fotografie: Sjoerd Eickmans
Beeld 2020-10 Styling: Liza Wassenaar | Fotografie: Sjoerd Eickmans

Shoppen wanneer jij het wilt en in alle rust kunnen kiezen uit een gigantisch aanbod is ideaal en lastig tegelijk. Met accessoires en kleine meubels kom je online een heel eind, maar een bank of eettafel vanaf het scherm kopen is toch andere koek. Omdat je in deze Coronatijd er niet altijd aan ontkomt, geven we je een paar tips om een miskoop te voorkomen wanneer je online meubels gaat shoppen.

Lees verder onder de advertentie

Meten = weten

Waar het vaak in de winkel en al helemaal online fout gaat, is het verkeerd inschatten van de afmetingen van een meubel. Het is van een afbeelding lastig af te lezen of hij in de huiskamer past. Meet daarom altijd de kamer op waar de aankoop komt te staan en schets een plattegrond met hierin alle maten. Heb je een bank gezien waar je helemaal weg van bent? Bekijk bij de extra info goed hoe hoog, breed en diep hij is.

Wanneer je echt zeker van je zaak wilt zijn, dan is de bank op dezelfde schaal als de plattegrond tekenen en daarna uitknippen een slimme zet. Je kunt dan in de schets meteen zien of de lengte of de vorm handig is. Houd je ook voldoende loopruimte over om de bank heen? En wat staat er nog meer in de kamer, heb je een grote salontafel of gebruik je een bijzettafel naast de bank? Allemaal zaken om rekening mee te houden.

LEES OOK
Een plattegrond maken voor je huis

Moodboard

Wanneer je een moodboard maakt – op Pinterest of nog ouderwets knippend en plakkend – dan heb je een goede houvast tijdens je zoektocht. Zet ‘m naast je computer of open je board in een ander scherm en check elke keer of het meubel dat je hebt gevonden binnen deze stijl past. Wanneer je dit niet doet gaat je zoektocht al snel alle kanten op en sluit je na een paar uur shoppen zonder resultaat en zwaar gefrustreerd je computer weer af. De allerbeste en allerleukste voorbereiding is natuurlijk het vtwonen college door Fietje, Marianne en Liza.

LEES OOK
Nieuw: cursus kleur in huis

Retourbeleid

Vergissen is menselijk en een miskoop bij online shoppen ook. Check dus voordat je op de bestelknop klikt hoe de shop omgaat met retouren. Dit is namelijk niet overal hetzelfde: soms komt een bedrijf het meubel zelf kosteloos ophalen en bij andere bedrijven is dit voor eigen rekening. In dat geval kunnen de kosten aardig oplopen. In bepaalde gevallen kun je een aankoop ook eerst op zicht krijgen of uittesten, dit is vaak bij bedden en matrassen het geval, maar ook bij vloerkleden en meubels. En elk nadeel heeft zijn voordeel: Corona heeft ervoor gezorgd dat veel webshops soepeler met hun regels omgaan.

Let verder ook op het formaat van de aankoop, kan die nieuwe eettafel of loveseat wel door jouw trapgat heen en bezorgen ze überhaupt wel in een bovenwoning zonder lift? Het is goed om de bijkomende kosten hiervoor ook bij de verkoopprijs op te tellen.

Shop de stijl…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

shopping Vintage Shoppen: design bij Neef Louis

beeld vtwonen Beeld

keuken inspiratie Dit zijn de belangrijkste keukentrends voor 2021

beeld vtwonen Beeld

Hotspots Woonwinkelen: zo houd je het gezellig

beeld vtwonen Beeld

Meubels Durf het! Een felgekleurde bank als eyecatcher

Bron: 2020-10 Styling: Liza Wassenaar | Fotografie: Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie