WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De ongeschreven regels voor het stylen van je boekenkast

Een enorme boekenkast in huis wijst niet alleen op de aanwezigheid van een boekenwurm, maar ook op die van een interieurliefhebber. Want zo’n kast vol boeken doet veel met de sfeer. Het maakt de kamer huiselijker en vrolijker. Maar hoe deel je hem nou het beste in? Een boekenkast stylen is niet moeilijk zolang je deze ‘ongeschreven regels’ en tips in je achterhoofd houdt.

vtwonen 03-2020 | Styling Glow Boho zithoek bij boekenkast | boekenkast stylen
Boekenkast in kleur Marina Blue matte lak (Little Green). Fluwelen stoeltje Remsta (ikea.nl). Plaid Klara (made.com). Rood kommetje, mat gouden theepot. Grijze glazen vaas Rubygrey. Geribbelde vaas Hilmir, vaas Manfred. Kunstbloemen v.a.. Foto vrouw (racheldubbe.com). Overig privébezit.

Sorteren, sorteren, sorteren…

Als je veel boeken wilt uitstallen, dan zul je op de een of andere manier toch ervoor moeten zorgen dat het geen rommel wordt. Boekenkasten hebben namelijk vaak geen deuren, dus alles wat je er in opbergt is automatisch onderdeel van je interieur. Het antwoord hierop: sorteren! We leggen je uit hoe je dat het kunt aanpakken.

LEES OOK
Creatief met oude tijdschriften

Op kleur

Een van de mooiste manieren om je boekenkast te stylen, is het sorteren op kleur. In plaats van alle boeken zonder plan in de kast te zetten, kijk je eerst naar de kaft. Het is even wat werk en het kost wat tijd, maar deze manier van je boekenkast stylen maakt het interieur een stuk rustiger.

Op maat

Je kunt boeken ook eerst sorteren op maat en ze daarna in de boekenkast zetten. Op deze manier kun je ook makkelijker omgaan met de ruimte die je in de kast hebt. Heb jij bijvoorbeeld een boekenkast met ongelijk verdeelde vlakken? Dan is het een goed idee om je boeken op maat te sorteren.

LEES OOK
Praktisch en ruimtelijk: 4x ruimte handig indelen

Gestapeld of in een rij?

Je boekenkast stylen kan ook door onderscheid te maken in de manier waarop je de boeken neerzet. Stapel ze of zet ze juist rechtop in rijen naast elkaar. Dit kun je natuurlijk ook afwisselen voor meer speelsheid. En pak het bijvoorbeeld op iedere plank weer anders aan!

Moois voor in de boekenkast…

nog meer: styling