Neon signs zijn terug: zó pas je ze toe in jouw interieurstijl

beeld vtwonen Beeld

Neon signs zijn terug van weggeweest. De opvallende, kleurrijke en speelse verlichting is een grote trend van 2022, en is een ideale manier om elk interieur van een beetje speelsheid en persoonlijkheid te voorzien. Zó pas je de trend toe in jouw interieur.

Lees verder onder de advertentie

De eerste neon lamp

De eerste neon lamp werd aan het publiek getoond in 1910. In eerste instantie werd de verlichting niet gebruikt voor interieurs van woonhuizen, maar voornamelijk ingezet als buitenreclame in de Verenigde Staten. Het was een uniek fenomeen dat voorbijgangers deed verbazen. De opvallende verlichting in verschillende vormen werd dan ook gekscherend ‘vloeibaar vuur in een glazen buis’ genoemd.

Vernieuwde technieken

Ten tijde van de ontdekking was de verlichting totaal niet duurzaam en gingen de lampen niet lang mee. Maar dat is tegenwoordig een ander verhaal. Door toepassingen van vernieuwde technieken en voedingen is de levensduur van neon signs aanzienlijk verlengd, en zo maakten de lampen hun weg van de straat naar het interieur.

Gepersonaliseerde lampen

Neon signs zijn er anno 2022 in allerlei verschillende uitvoeringen. Daar waar het vroeger alleen maar reclameteksten en logo’s van merken waren, zijn ze momenteel te verkrijgen in figuren, woorden en zelfs in huis te halen als gepersonaliseerde teksten voor aan de muur. En precies daarom zijn de lampen zo populair, gezien je ze precies naar eigen stijl in huis kunt halen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Duurzaam en industrieel: dat is de industrieel the new way

null Beeld
beeld vtwonen Beeld

Romantiek met een twist

Ademt jouw huis romantiek, zijn er veel sierlijke details te vinden maar is de basis vrij neutraal? Dan zul je niet snel aan een neon sign denken. En toch past een dergelijke lamp ook heel goed in deze woonstijl. Lichte kleuren voeren de boventoon in deze woonstijl, en een kleine neonverlichting in bijvoorbeeld romantisch roze, koraal, terra en bordeaux misstaat dan ook zeker niet. Zet een klein lampje in de zithoek of hang een mooie gepersonaliseerde quote in een romantisch handschrift boven de bank.

Industrieel ten voeten uit

In een industrieel huis past een neon sign perfect. Deze woonstijl is stoer, clean, robuust en met her en der een ruw randje. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen muur of een vintage lockerkast. Grijs, zwart, bruin, wit, groen en blauw, maar ook een zachtroze of beige passen bij deze woonstijl. Kies dus bijvoorbeeld een neon sign in knalblauwe uitvoering, of ga voor zacht roze in unieke vorm voor een verrassende twist aan deze woonstijl.

Lees verder onder de advertentie

Vintage in het kwadraat

Ademt jouw huis vintage? Dan kun je naar hartelust spelen met kleuren en vormen, of zelfs een ouderwets reclamebord van verlichting voorzien en laten dienen als unieke eyecatcher in huis. Neon signs hoeven geen neon kleuren te hebben, maar bij de vintage woonstijl past dat juist perfect. Hang een dergelijke lamp tussen een grote gallery wall met unieke kunst, of laat een groter exemplaar het woord voeren. Maak het af met enkele vintage meubels, een cactus of grote plant, om de typische retro stijl volledig te omarmen.