WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lekker zelf doen: waarom meubels customizen een opmars maakt

Het tijdperk waarin je een meubelzaak inliep en maar uit één bankstel of tafel kon kiezen, is tegenwoordig ruimschoots verleden tijd. Anno 2022 willen we zélf inspraak hebben op het uiterlijk van onze interieur aankopen. Meubels customizen is dan ook een steeds groter wordende trend. Zó maak je de beste keuze en voorkom je een zelfbedachte miskoop.

Meubels customizen is een grote trend: dit is waarom het zo in trek is

Handige woontrend

Over smaak valt niet te twisten, maar over de praktische indeling van je huis wel. Soms vereist een bepaalde ruimte een bepaalde aanpak, om zo optimaal gebruik te maken van de vierkante meters die je hebt. Met het oog op de aanschaf van meubels is het slim om daar dan ook goed rekening mee te houden. Urenlang zoeken naar die ene perfecte bank is een optie, maar je kunt ook gewoon zélf in de rol van ontwerper stappen.

Meubels customizen

Hiervoor hoef je geen eigen meubelzaak of -merk te starten, want meubels customizen wint terrein. Het is een trend die al een aantal jaar geleden zijn intrede maakt, maar nu echt gangbaar is. En dat is handig. Al helemaal wanneer je een heel specifiek beeld in gedachten hebt, óf juist een onhandige hoek of ruimte hebt waar een bank, tafel of fauteuil moet komen te staan.

Handen uit de mouwen

Vertrouw je jezelf echter niet direct wanneer het om ontwerpen gaat? Toch kun je dan nog steeds aan het customizen gaan. Deze trend is namelijk groots of kleiner te omarmen. Zo is het in veel gevallen mogelijk om bijvoorbeeld de kleur van de stof zelf te bepalen, om zo de perfecte match te maken met de meubels die je al hebt. Maar wanneer je het aandurft, kun je – met hulp van een expert natuurlijk – zelf ontwerpen hóe de bank eruit ziet. Hoekig, rond of met een hocker; met deze trend bepaal je dat allemaal gewoon lekker zelf.

vtwonen

Het is een handige trend, speciaal voor mensen met een zeer specifieke smaak óf een onhandige hoek in

huis.

LEES OOK
Bankhangen deluxe: dit plaid past bij jouw woonstijl

Kleur bekennen

Een zelfontworpen meubelstuk is natuurlijk niet zomaar te retourneren. Dus hoe voorkom je een misser? Ten eerste is het belangrijk om inspiratie op te doen, zodat je goed weet wát je precies voor ogen hebt. Met het oog op de stofkleur kun je eindeloos variëren. Kies voor een neutralere stofkleur in rijk materiaal voor een veilige, tijdloze keuze. Mag het opvallend? Hijs jouw nieuwe stoel of bank dan in een trendkleur, zoals kobaltblauw, gewaagd neongeel, of grasgroen.

Expert inschakelen

En wanneer je echt het volledige ontwerp naar eigen hand wilt zetten, is het raadzaam om een expert in de hand te nemen. Bedenk van te voren precies wat je graag wilt én waar het meubelstuk moet komen te staan. Samen kun je dan tot een ontwerp komen waar je hart sneller van gaat kloppen. Zo kan het dienen als eyecatcher in een grote ruimte, of juist als slimme en stijlvolle oplossing voor een specifieke hoek in huis.

nog meer: styling