WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dít is dus waarom kunst op ooghoogte moet hangen

Heb je iets moois gevonden voor aan de muur? Top! Dan kun je aan de slag met hamer, spijker of boormachine. Maar voordat je zomaar een gat boort, is het handig om eerst te kijken waar op de muur je kunst nu eigenlijk op ooghoogte hangt. Want dat is namelijk de beste plek voor een kunstwerk.

Volgens de experts

Kunst op ooghoogte? Jazeker. Op die manier komt een kunstwerk namelijk het best tot zijn recht volgens de experts. Je zou er een boek over kunnen schrijven (en die zijn er, geloof ons), maar wij zullen het kort houden. Beloofd.

Ideale hoogte

Dan nu, de ideale hoogte voor je kunstwerk: dat is 145 centimeter, gemeten vanaf de grond tot het midden van het schilderij. Deze 145 centimeter is namelijk (met een speling van zo’n drie centimeter) de gemiddelde ooghoogte van de mens. Zo weet je zeker dat niet alleen jij, maar ook je bezoek en familieleden evenveel kunnen genieten van dat mooie kunstwerk aan de muur.

Voor de liefhebbers, nog meer tips: zo verwerk je kunst in je interieur.

Gallery wall

Is de muur verder nog helemaal leeg en wil je beginnen met een gallery wall? Ook dan is die 145 centimeter belangrijk. Gebruik hem in dat geval als een beginpunt en hang het eerste schilderij daar. Vanuit daar kun je dan verder werken en de rest van de muur volhangen.

Zo doen de stylisten het

Zien hoe je een art wall samenstelt? vtwonen stylist Fietje laat in deze video twee manieren zien om een mooie compositie voor een kunstmuur te maken. De eerste wand bestaat uit lijsten met grafische posters en bij het tweede voorbeeld werkt Fietje met schilderijen en diepte.

Voor iedereen met boorangst: stylist Marianne laat je graag zien hoe je een galerie op een wandplank creëert.

De mooiste kunst op ooghoogte…

nog meer: styling