WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoe maak je een hagelwit interieur gezellig en knus?

Een wit interieur heeft heel wat voordelen: het is rustgevend, clean en je kunt er alle kanten mee op. De keerzijde van wit is het koele karakter. Want als wit de overhand krijgt in een interieur, dan kan het soms een wat ‘kille’ sfeer creëren. Is dat niet de bedoeling? Lees dan hoe je een wit interieur meer sfeer en gezelligheid geeft.

wit interieur | witte meubels | behang

De juiste verlichting

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de juiste verlichting is het halve werk. Omdat wit een koele ondertoon heeft, mis je al snel warmte. Gelukkig is dit goed op te lossen met een goed lichtplan. Kies lampen met een kleurtemperatuur tussen de 2200K en 2700K, deze hebben een warmwitte ondertoon waardoor de ruimte meteen gezelliger wordt.

LEES OOK
Lichtplan voor de woonkamer: 5 essentiële stappen

Zachte stoffen

Kom maar door met die plaids, dekens en kussens. Als je geen warmte uit kleur kunt halen, dan doe je dat toch gewoon met materialen? Een kleed van een schapenvacht of een donzig vloerkleed kan dan wel wit zijn, door het materiaal maakt het je interieur toch gezellig en knus.

Combineer met beige

Als je je huis echt graag spierwit wilt houden, dan gaat deze tip niet op, maar een beetje nuance kan nooit kwaad. Zeker niet als je op zoek bent naar wat meer warmte! Door beige aan het witte kleurenpalet toe te voegen, balanceer je de koele ondertoon van het wit zo uit en maak je het geheel meteen sfeervoller.

Kaarsen

Wellicht een open deur, maar toch mag hij niet ontbreken in dit rijtje met tips: kaarsen! Als er íets is dat zorgt voor sfeer, dan is dat wel kaarslicht. Ook al zijn die kaarsen wit van kleur… Shop hier de mooiste kaarsen.

nog meer: styling