5 redenen om voor beige te kiezen

Lampen vanaf € 523,- (bolia.com). Bank bestaande uit drie losse onderdelen € 1429,-, bank Fenix plat ovaal € 369,-, kussen (loods5.nl). Fauteuil Oblique Lounge Chair, ook verkrijgbaar met stof gemaakt van gerecyclede pet-flessen, vanaf € 889,-, witte salontafel € 729,-, bruine salontafel € 459,-, witte schaal op salontafel en witte schaal op schouw prijs op aanvraag (studiohenk.nl). Wit kunstwerk met zwarte ronding (@ansdekruyf). Papieren kunst op rand € 1050,- (elsavisser.com). Kussen met print € 79,- (fermliving.com). Wit vloerkleed € 219,-, witte langwerpige schaal € 29,99, houten schaaltje € 9,99,-, witte ronde vaas op salontafel € 39,99, beige linnen kussen € 12,99, zwart dienblad € 9,99, vaas op schouw € 69,99 (zarahome.com). Zwarte plaid € 69,-, beige grote vaas op tafel € 89,95 (eijerkamp.nl). Boeken per stuk € 22,- (aedamanthony.nl). Zwarte mok € 35,- (sukha.nl). Siervorm links op tafel boekensteun van Hay € 69,99 (shop.vtwonen.nl). Wit koraal op schouw € 295,- (taxidermy.nl). Zwarte vaas met twee armen € 29,99, witte vaas ernaast € 14,99, ronde witte vaas € 39,99 (hm.com). Muurkleur en vloer onbekend. Overig privébezit. Beeld vtwonen 1-2023 | styling liza wassenaar | fotografie sjoerd eickmans
Beeld vtwonen 1-2023 | styling liza wassenaar | fotografie sjoerd eickmans

Wit en grijs hebben geduchte concurrentie van beige. De kleur brengt de natuur en zomer in huis, maar dan op een verstilde manier. Beige is daarnaast een allemansvriend: het combineert prachtig met hout en rustige tinten en zorgt voor evenwicht in een ruimte met wat warmere en fellere kleuren. En zo zijn er nog wel meer redenen om voor beige te kiezen.

Lees verder onder de advertentie

Beige geeft warmte

Trendwatcher Lidewij Edelkoort voorspelde het een tijd terug al: bruin is back en blijft ook de komende jaren zeker een trendkleur. Vandaar ook dat beige steeds meer de kledingkasten en huiskamers verovert: je kunt er gewoonweg niet meer omheen. Bruin is warmer dan zwart en beige is warmer dan wit, zo simpel is het. Het brengt ons een beetje terug naar de seventies, maar ook naar zonnige bestemmingen waar we zo naar verlangen. Deze optelsom zorgt ervoor dat we ineens allemaal naar het warme beige grijpen.

Diepte creëren

Verschillende bruin- en beigetinten zorgen niet alleen voor de nodige sfeer, maar ook subtiel voor meer diepte. Helemaal wanneer je die natuurlijke kleuren in meerdere materialen laat terugkomen. Beige is prachtig in een kalkverf, maar ook in linnen en wol. En combineer je het met blonde of bruine houttinten, dan wordt het totaalplaatje verre van saai.

Lees verder onder de advertentie

Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren en materialen zijn niet meer weg te denken en ook daar komt beige weer als ideale basiskleur om de hoek kijken. Het past ook helemaal in de cottage core trend, uiteraard geïnspireerd op de Engelse cottages. Cottage core is in een nutshell het gevoel dat we weer een beetje teruggaan naar vroegere tijden. Naar meer thuis zijn, minder prikkels opzoeken en meer tijd voor elkaar nemen. Naar zelf brood bakken, groentes kweken en blij zijn met wat je wél hebt.

LEES OOK
Dit is de cotage core trend

Evenwicht in huis

Beige brengt evenwicht waar je misschien net even over het randje wilde gaan. Wanneer je veel koude of juist warme kleuren in je interieur gebruikt, kan beige de overkill opheffen. Wit is dan vaak juist een te groot contrast en zwart te donker of te hard. Probeer dan beige of een warm wit en de balans is terug.

Lees verder onder de advertentie

Greige: een mix

Heb je nog een beetje je twijfels? Dan is greige misschien meer je ding. Het is een lichtgrijs met een toefje bruin en volgens Giorgio Armani ‘het smaakvolle midden tussen grijs en beige.’ We hadden het niet beter kunnen zeggen. Wanneer je wilt zien wat we met greige bedoelen, check dan even de vtwonen keuken in deze kleur. Het warme in de tint benadruk je met messing en gouden accessoires, de koele ondertoon trek je juist meer naar voren met zilver en wit.

Shop beige items…

Bron: Beeld: vtwonen 1-2023 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie