Haal de lente in huis: zo kun je zelf de mooiste voorjaarstakken stylen

Gerecyclede gordijnstof uit pet-afval in kleur Stro (21), stoflengte 320 cm, per meter € 39,99 (ahouseof­happiness.com). Matzwarte, aluminium roederail 25 mm (Ø) met eindkap Sinus en zwarte plafond­afstandsteun 20 mm, compleet geassembleerd, per meter € 90,- (interstil.nl). Fauteuil Sinclair in Magnolia € 839,- (festamsterdam.com). Vloerkleed Terry in Magnolia, 160×230 cm € 699,- (festamsterdam.com). Vloerlamp Orion met opaal glazen bol € 195,- (zuiver.com). Eiken naturel garderobekast Tulang met visgraateffect, 190x100x50 cm (hxbxd) € 1095,- (loods5.nl). Klos van gerecyclede garens (ahouseofhappiness.com). Zwarte vaas met oren € 30,- (thingsilikethingsilove.com). Metalen schaal van Serax, prijs op aanvraag (dotshop.nl). Beeld vtwonen 10-2020 | Styling Liza Wassenaar | Fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 10-2020 | Styling Liza Wassenaar | Fotografie Sjoerd Eickmans

Als het nog hartje winter is, kun je al wel dromen over de lente. Haal het voorjaar alvast in huis met een paar vrolijke voorjaarstakken. Met deze tips lukt het je vast om de voorjaarstakken te stylen als een pro.

Lees verder onder de advertentie

Katjes

Zeg je lente, dan zeg je katjes. Zodra deze buiten in de natuur gespot worden, weet je dat het niet lang meer duurt voor je buiten in de – nog ietwat waterige – zon kunt vertoeven. Om het voorjaar alvast in huis te halen, kun je deze voorjaarstakken heel leuk als decoratie inzetten. Zie het als optimisme in een vaas, want het is bijna voorjaar! Omdat katjes van zichzelf weinig kleur hebben, is het leuk om ze in een vaas in lentekleur zoals lichtgeel, opvallend blauw of minimalistisch rotan te plaatsen.

Magnolia

Een opvallende, kleurrijke en echte lentebloem is zonder twijfel de magnolia. De roze bloemen vrolijken het straatbeeld direct op wanneer ze bloeien. Buiten moeten we daar nog even op wachten, maar binnen kunnen deze takken al heel goed floreren. Plaats enkele takken in een hoge vaas in een lichte tint om de bloemen het woord te laten doen. Of maak er een groter statement mee, door ze in een vaas in contrastkleur zoals groen of blauw te zetten. Dat fleurt iedere ruimte direct op.

Katoenbollen

Meer fan van een minimalistisch interieur? Haal de lente dan op ingetogen wijze in huis met katoentakken. Deze voorjaarstakken passen perfect bij dit jaargetijde, zonder te bont gekleurd te zijn. Benadruk hun Scandinavische look door ze in een witte of beige vaas in organische vorm te plaatsen. Ook een glazen vaas in een rotan mand past hier goed bij.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zo haal je de lente in huis, zelfs als het buiten regent

beeld vtwonen Beeld woonkamer gekleurde wand en bank zwarte kachel salontafel katjestak Flexa kleurtester
Beeld woonkamer gekleurde wand en bank zwarte kachel salontafel katjestak Flexa kleurtester

Met een paar simpele takken in een vrolijke vaas oogt het huis direct fris als de lente

Lees verder onder de advertentie

Japanse kersenbloesem

In dit rijtje mag de Japanse kersenbloesem ook niet ontbreken. Deze bloesemtakken roepen met hun roze bloemen direct het voorjaarsgevoel op, om de grijze wintermisère even te vergeten. Zet ze op tafel in een grote vaas of op een kruk, koffie- of bijzettafel, voor een direct vrolijker gevoel.

Hazelaar

Tot slot is ook de hazelaar een prachtige tak die lente ademt en mooi gestyled kan worden in huis. Het is een tak met neutrale tint, die daardoor dus in ieder interieur past. Mag het wat opvallender? Zet er dan enkele gekleurde, gedroogde grassen of droogbloemen in, voor een verrassende twist. Liefhebbers van de Scandinavische interieurs laten de takken in al hun simpelheid gewoon het woord doen.

Bron: Beeld: vtwonen 10-2020 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie