Zo haal je nu al de lente in huis

Zwart-wit behang Voiles de Papier nr. TP33106 van Élitis, per rol van 10 meter x 70 cm € 196,-, roze-wit behang Grand Hotel/Stardust nr. TP33611 van Élitis, per rol van 10 x 1 meter € 241,- (loggerewilpower.com). Lila tafel € 215,- (hay.nl). Gele tafel € 229,-(festamsterdam.com). Vintage berber Unica, 280×200 cm € 850,- (rozenkelim.nl).Bankonderstel van Combitex op maat gemaakt, prijs op aanvraag (com-anders.nl).Hoes gemaakt van geruite wollen stof Cassiano van Osborne & Little, per strekkende meter € 153,- (wva.nl). Groen-lila gestreept en groen-wit geruit kussen € 45,- (festamsterdam.com). Bruine kussens met dessins € 130,-, kussen met grote bloemen € 75,-, vierkante kussens van zijde € 79,- alles van Élitis (loggerewilpower.nl). Rond kussen handgemaakt door Sarah Doyer € 75,- (@sarahdoyer). Gedecoreerde theepot Tattoo € 89,50 (polspotten.nl). Kop-en-schotels van Pols Potten, per 4 € 145,-(vtwonen.nl). Kunst van Angel Estevez, 20×25 cm € 47,- (werkaandemuur.nl). Beeld vtwonen 06-2022 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen
Beeld vtwonen 06-2022 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen

Kun je niet wachten tot het weer lente is? Wij ook niet! Het goede nieuws is dat wachten helemaal niet nodig is. Met een paar simpele aanpassingen haal jij de lente alvast in huis. Oké, het is misschien een beetje valsspelen, maar wie weet volgt het warme weer zo vanzelf.

Lees verder onder de advertentie

Lente in huis met vrolijke prints

Ook vrolijke prints mogen niet ontbreken in het ultieme lentehuis. Denk aan bloemenprints, veren, of dit behang met palmbladeren. Ook prints met dieren en felle kleuren brengen jouw interieur in de gewenste sfeer. Houd je wel van een opvallende of bijzondere print voor op de muur? Ontdek dan onze tien favoriete behangdesigns.

Lekker licht

In het voorjaar wordt het steeds weer een beetje langer licht. Voor een zomers interieur gebruik je dan ook het liefst lichte kleuren. Om te beginnen doet een witte basis het altijd goed. Voeg daar een aantal felle eyecatchers of pasteltinten aan toe en het huis is helemaal in de voorjaarssferen. Ben je niet zo van de kleur? Dan is lichtgrijs of een beige kleurenpalet ook een goed idee voor een licht en fris huis.

Lees verder onder de advertentie

“Begin met een witte basis en vul ‘m aan met felle kleuren”

Geurstokjes

Er gaat niets boven de geur van verse bloemen in de lente, maar soms moet je de natuur een handje helpen. En dat doe je door geurstokjes met de lekkerste bloemengeuren in huis te zetten. Ook een roomspray met een lekkere geur brengt je in de ultieme lentestemming!

Weer verliefd op je huis in Velserbroek Beeld 2019-01, SPECIAL, Barbara Kieboom, Wendy Verhaegh
Beeld 2019-01, SPECIAL, Barbara Kieboom, Wendy Verhaegh
Lees verder onder de advertentie

Riet en rotan

Riet en rotan geven een instant strandgevoel. Niet voor niets dat deze materialen hot & happening zijn voor meubels en woonaccessoires. Bovendien haal je met deze materialen de natuur in huis. Vooral in combinatie met tropische kamerplanten zoals de Strelitzia, Hoya en Philodendron haal je de lente (en misschien zelfs al een beetje zomer) in huis.

Verse voorjaarsbloemen

Geen lente zonder bloemen. Een paar planten die dit seizoen typeren zijn de hyacint, sering, iris en – niet te vergeten – de tulp. Deze bloemen zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus mix er vrolijk op los en maak de mooiste boeketten voor op tafel of in een open vakkenkast.

Lees verder onder de advertentie

Haal de lente in huis met deze items…

Bron: beeld 1: vtwonen 04-2018 | styling Marianne Luning | fotografie Fiona Ruhe | beeld 2: vtwonen 02-2019 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek