Geen nachtkastje, geen probleem! Dit zijn 8 alternatieven

Panterprint kussen Zara. Blauw kussen de Bijenkorf. Dekbedovertrek onbekend. Nachtkastje gekregen van vriendin van oma. Print uit magazine, lijst Desino. Kandelaar en vaasje Loods 5. Beeld JA | vtwonen 06-2021 | productie CocoFeatures | fotografie Roos Oosterbroek | tekst Anna van der Heijden
Beeld JA | vtwonen 06-2021 | productie CocoFeatures | fotografie Roos Oosterbroek | tekst Anna van der Heijden

Een nachtkastje is eigenlijk onmisbaar, want er zijn altijd wel spullen die je graag bij je in de buurt wilt hebben. Of dat nou een glas water of bril is, of een boek dat je maar niet kunt wegleggen. Een nachtkastje kan ook extra sfeer geven aan de slaapkamer, helemaal als je een bepaalde woonstijl wilt doorvoeren. Heb je het wel gezien met de doorsnee exemplaren? Dan zijn dit acht mooie alternatieven voor een nachtkastje.

Lees verder onder de advertentie

Aan de wand

Een eenvoudige wandplank (of check deze zwarte wandplank met bijzondere vorm) kan dienen als nachtkastje als je er niet al te veel op kwijt wilt. Perfect voor minimalisten of als een ophoping van spullen op de loer ligt. Daarnaast valt een wandplank minder op dan een nachtkastje en behoud je meer luchtigheid in de slaapkamer. Extra fijn als je een lichte slaapkamer wilt creëren. Let wel op waar en op welke hoogte je het plankje bevestigt, want wakker worden met een blauw oog vindt niemand prettig.

LEES OOK
Mooi én praktisch: een nachtkastje stylen doe je zo

Twee-in-een

Zorgt een plank voor net iets te weinig ruimte naast het bed, dan kun je ook voor de wandplank mét lade gaan. Een plank en lade ineen is een ideaal alternatief voor een nachtkastje. Sommige dingen hoeven namelijk niet altijd in het zicht te liggen… Met een lade aan de muur kun je spullen discreet wegstoppen, maar heb je ze wel binnen handbereik. Double score!

Lees verder onder de advertentie

Om bij te zitten

Ooit aan een stoel gedacht? Op de zitting kun je de belangrijkste spullen kwijt en aan de leuning hang je een badjas. Onder de stoel zet je dan weer je lekkerste sloffen neer. Kies wel voor een stoel met een zo plat mogelijke zitting, deze stoel met massief houten zitting en industriële details zou perfect zijn. Hierop staan de spullen net iets steviger en valt niet alles direct om na een nachtelijke armzwaai.

LEES OOK
Onze favorieten: budget beddengoed voor een million dollar look

Trap

Nog zo’n topper waar je veel spullen op kwijt kunt: een trap. Kies er eentje met een brede trede en je kunt er van alles op kwijt. Ook plaids die je niet gebruikt, hang je makkelijk aan de trap. Is niet alleen heel handig, het staat ook heel erg leuk.

Lees verder onder de advertentie

Laten hangen

Mooie hangplanten verdienen een mooie hangpot. Maar zo’n hangpot kun je ook inzetten als alternatief voor een nachtkastje. Als je niet al te veel spullen nodig hebt naast het bed, dan kun je ook kiezen voor een mandje. Uniek is het zeker!

LEES OOK
Met deze slaapkamer ‘regels’ slaap jij beter

Poef

Een van de sjiekere alternatieven voor een nachtkastje is een poef. Voor een hotel chic look gebruik je een velvet poef en voor extra stevigheid plaats je er een mooi en bijpassend dienblad op. Zo blijft het glas water ook gewoon staan.

Lees verder onder de advertentie

Trolley

Een trolley is niet alleen een fijne eyecatcher voor in de woonkamer, ook in de slaapkamer steelt ie de show. Als nachtkastje welteverstaan. Die wielen maken schoonmaken of stofzuigen achter het bed ook meteen een stuk makkelijker. Hoe mooi is deze gouden trolley met zwart glas?

LEES OOK
Trolley time… Heb jij er al eentje?

Kist

Een (oude) fruitkist heeft een stoere en landelijke look. Ook deze kun je gebruiken als nachtkastje door ‘m verticaal op zijn kant te plaatsen. Zo kun je bovenop alle spullen kwijt waar je snel bij wilt kunnen. Een verdieping lager, in het kistje, kun je boeken, kussens of plaids neerleggen. Een van de simpelere alternatieven voor een nachtkastje, maar zeker niet minder leuk.

Lees verder onder de advertentie

Alternatieven voor nachtkastjes…

Bron: beeld: vtwonen 06-2021 | productie CocoFeatures | fotografie Roos Oosterbroek