Creëer een groene oase met planten in de slaapkamer

beeld vtwonen Beeld  vtwonen 05-2019 | Styling Moniek Visser | Fotografie Stan Koolen
Beeld vtwonen 05-2019 | Styling Moniek Visser | Fotografie Stan Koolen

De voordelen van planten in de slaapkamer? Ze zijn gezond, zuiveren slaperige luchtjes en verminderen stress. Daarnaast zijn planten rondom het bed ook nog eens heel sfeervol. De weelderige, groene bladeren zorgen voor een dromerig effect waar je uren naar kunt staren. Lees hier onze tips voor planten in de slaapkamer.

Lees verder onder de advertentie

Planten in de slaapkamer

De volgende acht planten zijn in altijd geschikt voor in de slaapkamer. Zo hebben de zachtgroene en ronde bladeren van de eucalyptus en de geur van lavendel een ontspannende werking.

LEES OOK

Lees verder onder de advertentie

Deze kamerplanten zijn goed voor een fijne nachtrust

Op het randje

De slaapkamer is rijk aan plekken voor één of meerdere planten. Eenlingen zijn meer in hun sas op een nachtkastje of een kruk. En de perfecte plekken voor een groene oase zijn op de vensterbank, een plank aan de muur of een breed hoofdeind achter het bed. En wat dacht je van een hangplant? Varieer in formaat en bladsoorten en zet er een aantal naast elkaar. Verschillende tinten groen zullen nooit de boventoon voeren in de slaapkamer.

Op de vloer

Een lege hoek in de kamer, naast de spiegel of het bed: een plant van tenminste een halve meter hoog op de vloer oogt mooi én rustgevend. Een lepelplant of monstera zijn perfecte voorbeelden van volumineuze planten in de slaapkamer. De grote, frisgroene bladeren zuiveren de lucht en verbloemen muffe slaapkamergeurtjes. Kijk uit met bloempotten van grove materialen, in de slaapkamer mag het lekker zacht met gevlochten manden en potten van rotan of keramiek.

Lees verder onder de advertentie

Hangplanten

Hang een paar planten in bloempotten met een hangsysteem aan het plafond of aan het frame van een hemelbed. Zorg voor diverse plantsoorten en hang ze in kleine groepen bij elkaar. De zwierige bladeren rondom het bed zien er speels en dromerig uit. Je kunt ook hangplanten die geleidelijk naar beneden groeien op een hoge kast op plank zetten. Vijf mooie hangplanten? De zaagcactus, erwtenplant, hedera en scindapsus groeien snel en zijn makkelijk te verzorgen.

Groene vrienden shoppen…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kamerplanten De hoogte in: de mooiste hangplanten op een rij

beeld vtwonen Beeld

styling De kleur van de natuur: stylen met groen

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Kamerplanten Een boom in huis? Deze 4 exemplaren zijn perfect voor in de woonkamer

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Binnenkijken in een fleurig appartement in Amsterdam

Bron: beeld: vtwonen 05-2019 | Styling Moniek Visser | Fotografie Stan Koolen