Shopgids: vloerlamp

beeld vtwonen Beeld

Een vloerlamp geeft iedere woon- en slaapkamer een sfeervolle uitstraling. Niet alleen is je kamer meteen voorzien van licht, door het mooie design is een staande lamp ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Het grote voordeel van vloerlampen is dat deze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Je verhuist ze zo van de ene naar de andere hoek in de kamer. Fijn als je van afwisseling houdt. Wil je een vloerlamp kopen? En wil je weten waar je allemaal op moet letten? Lees dan snel verder.

Lees verder onder de advertentie

Welke functie?

Het is goed om vooraf te bepalen welke functie de vloerlamp krijgt. Wil je sfeerlicht of ben je meer op zoek naar een fijne leeslamp? Een vloerlamp met boog is handig om naast je bureau of leunstoel te zetten voor genoeg licht tijdens het lezen. Tegenwoordig zijn de meeste vloerlampen flexibel in functie: een lamp met verstelbare poten buig je gemakkelijk van de ene naar de andere kant. Zo kun je met één lamp verschillende delen van de kamer verlichten.

SHOP ALLE VLOERLAMPEN

Welke lichtbron?

Een vloerlamp zorgt vooral voor sfeerlicht en brengt warmte in huis. Daarom hoeft de lamp niet heel de kamer te verlichten en maakt het soort lichtbron niet veel uit. LED-verlichting is duurzaam en te verkrijgen in zowel koel als warm licht. Je kunt ook kiezen voor een spaarlamp. Hou er dan wel rekening mee dat de lamp even de tijd nodig heeft om op volle sterkte te komen. Bij sfeerverlichting maakt dat niet uit, maar als de vloerlamp een andere functie heeft kan het een nadeel zijn. Tot slot heb je de optie om een dimmer op je vloerlamp te zetten. Zo schakel je gemakkelijk tussen lichtsterktes en bepaal je zelf welke sfeer je in huis creëert. Let er bij het kopen van een peertje dan wel op dat deze geschikt is om te dimmen.

Lees verder onder de advertentie

Inspiratie

Wil je weten hoe je verlichting het beste in je interieur kunt verwerken? Of ben je benieuwd naar wat je moet doen om een stolp om te toveren tot unieke lamp? Laat je hieronder inspireren!

beeld vtwonen Beeld

bijzondere lampen

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Stolp tot unieke lamp

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

stylen met verlichting

BEKIJK MEER INSPIRATIE VOOR VERLICHTING

Welke stijl?

Nu je weet welke functie en lichtbron de vloerlamp moet hebben, kun je kijken naar het design van de lamp. Hoeveel lichtpunten wil je dat de lamp heeft? Kies je voor een grote lichtbron of ga je voor een retro look met een aantal kleinere lampen? Daarnaast kun je bepalen of de lamp een kap moet hebben of niet. Een ronde, stoffen kap in een zachte kleur geeft een knusse sfeer en past goed bij een romantisch of landelijk interieur. Ook de poot/voet is bepalend voor de stijl. Een moderne vloerlamp heeft vaak een poot van aluminium, metaal of ijzer. Lampen met een metalen frame doen het ook goed bij een industrieel interieur. Een houten vloerlamp is populair, omdat deze bij veel woonstijlen past. Tot slot is de kleur belangrijk. Een tijdloze lamp is vaak zwart of wit, met een kleurrijke lamp haal je juist een eyecatcher in huis. Een statement maken kan ook. Kies dan voor een goudkleurige vloerlamp.

Lees verder onder de advertentie

SHOP INDUSTRIËLE VLOERLAMPEN

Shop alle lampen

Lampen zijn onmisbaar in huis. Ze verlichten donkere ruimtes, creëren een gevoel van veiligheid en maken je interieur af. Bovendien zijn lampen sfeermakers waarmee je eindeloos kunt variëren. Om een mooie balans te vinden tussen algemeen licht, functioneel licht en sfeerverlichting kun je gebruik maken van een lichtplan. Combineer bijvoorbeeld een vloerlamp met verschillende hang- en tafellampen. Kies voor lampen met dezelfde vorm of kleur, of varieer juist in stijl voor een speels effect.

BEKIJK ALLE LAMPEN

Lees verder onder de advertentie