Creatief stylen in 1 dag met verlichting

beeld vtwonen Beeld

De nieuwe special van vtwonen ligt in de winkels! Het magazine Stylen in 1 dag staat vol met tips die je in één dag kunt uitvoeren. Heel fijn voor als je weinig tijd hebt maar toch een leuke verandering in huis wilt! Het item ‘Stylen met licht’ sprak mij direct aan. De herfst staat voor de deur en het wordt dus vroeger donker. Verlichting wordt daarom steeds belangrijker in huis. Ik ging aan de slag met een idee en gaf er mijn eigen touch aan!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

undefined

Stylen met licht

Verlichting kan veel invloed hebben op een ruimte! Een lamp heeft natuurlijk een praktische functie, maar de decoratieve functie is minstens zo belangrijk. Boven mijn bureau had ik nog verlichting nodig. Zeker nu de donkere dagen er weer aankomen en ik regelmatig in de avond nog eventjes werk. Jullie kennen me inmiddels misschien een beetje, ik laat meestal geen mogelijkheid onbenut om ergens mijn eigen creatieve draai aan te geven! Daarom heb ik deze lamp ook gestyled met mijn eigen persoonlijke touch.

Lees verder onder de advertentie

DIY-wandkastje met verlichting

Dit creatieve idee heb je in een middagje gemaakt en geeft toch een hele eigen uitstraling aan de ruimte! Ik maakte een wandkastje met een plankje aan de zijkant. In het zijplankje heb ik drie gaten geboord waar ik het snoer doorheen heb geregen. Je kunt natuurlijk ook voor één gat kiezen, maar op deze manier vind ik het een leuk detail. In het andere plankje heb ik ook nog een gat geboord zodat het snoer daar doorheen naar beneden kan vallen. Ik heb alles bevestigd met schroeven en daarna de gaten dichtgemaakt met houtvuller. Op deze manier zie je de gaten niet meer en is alles netjes afgewerkt :). Wat plantjes en notitieboekjes maken je DIY item helemaal af!

beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

Creatief met fittingen

Met losse fittingen kun je heel veel verschillende kanten op! Zo maakte ik eerder al een tafellamp met een losse fitting, een glazen vaas en een terracotta schotel. Ook maakte ik eerder een zwevend wandplankje met fitting en plantje. Wees creatief! Misschien heb je nog wel een oud krukje of kastje in de schuur of op zolder staan. Kijk er eens met andere ogen naar. Misschien kun je het item een nieuw leven inblazen en een leuke combinatie maken met een fitting :)! Kies een leuk gekleurd snoer als eyecatcher. Ook kun je variëren met lampenbolletjes in verschillende vormen en maten!

Heb je ook zin gekregen om aan de slag te gaan? De Stylen in 1 dag special ligt nu in de winkels en is ook online te koop!

Tanja van Hoogdalem

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Tanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.nl deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem