WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met de deurmat in huis vallen: deze deurmatten creëren een gezellige entree in iedere ruimte

Hoewel iedereen bij binnenkomst een vlugge blik werpt op de deurmat, is het voor velen een onderschat item. Toch is deze mat niet alleen nuttig om je voeten op af te vegen. Het is ook een ware eyecatcher voor de hal. Of ben creatief en geef ‘m een plek in de slaapkamer, keuken of woonkamer, want ook daar komt de deurmat goed tot zijn recht.

slaapkamer
Kast onderdeel van de keuken door Keukenontwerpers Woerden. Vaas gevonden op een brocantemarkt. Vierkante stolp van Leen Bakker gevuld met droogbloemen. Wandspiegel Ikea. Hoed Zara. Gehaakte tas Daybydee Lifestyle. Bank Loods 5. Deurmat Home Delight. Herkomst pot en vaas onbekend.

Wees welkom

Misschien wel de meest cliché deurmat die je kunt vinden, maar wél een met een hoog gastvrijheidsgehalte: de welcome-mat. Want eerlijk is eerlijk, jezelf welkom voelen bij iemand thuis is een fijn gevoel. Bied gasten met deze deurmat een warm welkom. Ga je voor romantisch roze, stoer zwart of landelijk bruin of rood? Met een deurmat die past bij je woonstijl geef je bij binnenkomst iets weg over je interieurstijl, dus kies verstandig en laat ‘m shinen.

LEES OOK
Duurzaam: stijlvolle deurmatten van oude visnetten

Voor de dierenvriend

Laat gasten nog vóór binnenkomst weten dat je een échte dierenvriend bent met een van deze dierlijke (deur)matten. Ben je meer een honden– of kattenliefhebber? Of vind je alle viervoeters even leuk? Laat het zien aan de hand van de deurmat. Je kunt er met zo’n leukerd ook voor kiezen om de mat ergens anders in huis neer te leggen. De wilde tijger (deur)mat kan bijvoorbeeld prima fungeren als vloerkleed.

Grafisch en abstract

Geef de hal, woonkamer of slaapkamer een speelse uitstraling met een (deur)mat met grafische of abstracte print. De Cameron deurmat is ook als XL-variant verkrijgbaar en door de zomerse kleuren het zonnetje in huis. De Jackie deurmat daarentegen is donkerder van kleur, maar de abstracte beige details zorgen voor een speels, chic effect. Leg de Astrid (deur)mat als loper in de lengte in de hal of een andere ruimte. Door de grafische print is deze mat gegarandeerd een blikvanger.

Mini tapijt

Een deurmat alleen bestemd voor bij de deur? Welnee. Het Belgische (deur)matten merk Mad about Mats laat zien dat dit item ook niet misstaat door ‘m voor een kast te leggen. Even iets anders dan een vloerkleed en tegelijkertijd een verrijking voor de vloer.

LEES OOK
De 5 musthaves voor een mooie hal

Met een boodschap…

Over versiering voor de vloer gesproken, deze deurmatten met attitude kunnen er wat van. Waarom, met een knipoog, zeggen dat je iemand liever niet op bezoek hebt of dat diegene zijn schoenen uit moet doen, als het ook via de deurmat kan? Zoek je toch nog naar een ietwat optimistischere tekst? De lichtblauwe Alexa deurmat met de tekst ‘happiness is homemade’ zal je niet teleurstellen.

nog meer: shopping