De 5 musthaves voor een mooie hal

beeld vtwonen Beeld

De hal is vaak een erg smalle ruimte waar iedereen doorheen loopt bij binnenkomst. Veel aandacht wordt aan deze ruimte dan ook niet besteed. Zonde! Want de hal is dé plek waar iedereen welkom wordt geheten. Althans, als je het gezellig inricht. Daarom selecteerden wij de 5 musthaves voor een mooie hal.

1. Kapstok

Een kapstok is onmisbaar in de hal, het is namelijk een essentieel onderdeel. Voor een kleine hal zijn kapstokhaken perfect geschikt, omdat ze weinig ruimte innemen. Kies je voor een speelse look? Hang dan verschillende haken aan de muur. Echter zijn tegenwoordig de staande kapstokken populair. Tip! Kies voor een vintage kapstok in de hal voor een persoonlijke look.

beeld vtwonen Beeld

2. Deurmat

Een mooie hal laat de warmte van het huis beginnen bij de voordeur. Een deurmat zorgt ervoor dat de vloer langer schoon blijft en brengt sfeer in de hal. Houd je van kleur? Er zijn ook gekleurde deurmatten verkrijgbaar. Net weer wat anders en daardoor goed om een persoonlijke sfeer te creëren. Zo voel je je helemaal thuis!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

3. Spiegel

Ronde vormen wekken over het algemeen meer positieve reacties op dan scherpe hoeken. De hal is de plek waar iedereen het huis in komt, dus de perfecte plek om positieve reacties op te wekken. In een kleine ruimte is een spiegel een goede toevoeging. Door de reflectie lijkt het namelijk alsof de ruimte groter is. Plaats de spiegel in de breedte van de ruimte, dit voorkomt dat de gang smal en lang lijkt.

beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

4. Opbergruimte

Een opbergruimte in de gang creëren is praktisch. Zo kunnen de schoenen, jassen en tassen bij binnenkomst gelijk opgeruimd worden. In de gang wordt de eerste indruk van het interieur gewekt, vandaar dat de ruimte een fijne uitstraling moet hebben. Je kunt bij een kleine hal ervoor kiezen om een houten bank neer te zetten. Handig voor bij het aantrekken van je schoenen. Nog een goed idee: zet onder de bank manden neer voor sjaals en handschoenen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

beeld vtwonen Beeld

5. Fotolijstjes

Zoals we allemaal wel eens zeggen: een foto zegt meer dan duizend woorden. Tegenwoordig maken we genoeg foto’s en willen we deze het liefst door het huis hangen. Tip! Heb je een lange gang, gebruik dan deze lengte om je foto’s in fotolijstjes kwijt te kunnen. Echte musthaves voor een mooie hal dus!

Bron: 1. HK Living – 2. Tine K Home – 3. House Doctor – 4. House Doctor – 5. Muuto – 6. House Doctor – 7. Muuto – 8. Muuto – 9. HK Living – 10. Bloomingville

Lees verder onder de advertentie