WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: de industriële woonstijl

Rauwe materialen, stalen elementen en grove structuren. Gaat je hart sneller kloppen? Dan is de industriële woonstijl jouw ding. Pak uit met donkere kleuren en grote meubels waar de herkomst vanaf straalt. Het hoeft niet strak en gelikt te zijn. Dat is juist de kracht van de industriële stijl. Wil je deze stijl in huis halen en weet je niet waar je moet beginnen? Deze shopgids biedt een rode draad bij het shoppen van de industriële woonstijl.

vtwonen 10-2016 | industriële keuken met op achtergrond 4 samenhangende blauwe schilderijen

Deze kleuren passen in de industriële woonstijl

Bij de industriële woonstijl passen stoere kleuren in de basis. Denk hierbij aan grijs, zwart, bruin, blauw en groen. Deze donkere kleuren combineren goed met oudroze en beige. Laat in de accessoires felle kleuraccenten terugkomen die passen bij industriële materialen zoals koper en staal. In de vtwonen collectie muurverf vind je kleuren die binnen deze stijl passen. Welke kleur zit binnenkort op de muur?

Industriële materialen

De naam zegt het al. Alles wat je in de industrie vindt, past in de industriële woonstijl. Staal, hout, beton, leer, baksteen. En dan het liefst onbewerkt, zodat je het verhaal achter het materiaal ziet en voelt. Vergeet ook niet steigerbuizen en glas. Voorkom een kille sfeer door zachte materialen toe te voegen zoals wol, jutte en linnen.

LEES OOK
Alles wat je moet weten over de industriële woonstijl

Meubels

Een klassieker in de industriële woonstijl is de houten tafel met metalen onderstel. Maar je kunt op veel meer manieren het interieur een industriële sfeer geven. Wat dacht je van een metalen stellingkast, een leren stoel of een stalen bijzettafel? Industrieel materiaal zoals hout, staal en steigerpijpen zijn ook perfect om meubels op maat te laten maken. Meet zelf de juiste maten op en scoor het materiaal bij een winkel in de buurt. Of steek de handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag; bouw je eigen meubels met gasbeton. Heb je twee linkerhanden? Dan helpen wij je op weg met te gekke industriële meubels.

Tafels

Een industriële inrichting vraagt om een statement tafel waar aan geleefd wordt. Een onbewerkt tafelblad met stalen afwerkingen, deze tafels ademen de industriële roots. Ga je voor een stoere rechthoekige tafel, of zie je de charme van een rond exemplaar?

LEES OOK
Met deze vijf stappen krijg je een industriëel interieur

Stoelen

Blijf samen urenlang natafelen en nestel je daarna in een grote fauteuil. In de industriële woonstijl is ruimte genoeg om veel zitplaatsen te creëren. Maak een mix van verschillende eetkamerstoelen om je industriële stijl nog spannender te maken.

Banken

Grote open ruimtes horen bij een industrieel interieur. Zet de bank daarom niet tegen de muur, maar laat hem pronken als middelpunt van het huis. De stoere materialen komen ook hier weer terug. Zie jij jezelf al zitten op een van deze leren banken?

Accessoires

Een industriële woonstijl kan kil worden door de basic kleuren en harde materialen. Accessoires brengen hier verandering in. Van een kleurrijk kussen tot een vintage vaas. Een stoer Perzisch tapijt voegt direct veel warmte toe en een unieke wandklok maakt de industriële woonstijl helemaal af.

nog meer: