WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit kun je allemaal schoonmaken met citroen

Er zijn heus niet altijd chemische middeltjes nodig om alles weer spic en span te krijgen in huis. Soms kunnen we ons gewoon beroepen op de natuur! Wist jij al dat je veel dingen kunt schoonmaken met citroen? Wij maakten een handig lijstje.

vtwonen 07-2020 | buiten eten in de tuin | schoonmaken met citroen

Citroen als bleekmiddel

Je hebt vast weleens gehoord dat je je haar kunt bleken met citroen. Maar naast je haren kun je er nog meer dingen mee ‘bleken’. Wat dacht je van de zweetplekken in je favoriete witte t-shirt of vlekken door rode wijn en druivensap? Met wat citroensap is dat er allemaal zo uit.

Kalkaanslag

Een halve citroen, dat is alles wat je nodig hebt om een beetje kalkaanslag te verwijderen. Met de opengesneden kant van de citroen wrijf je alle plekken in. Laat dit vervolgens even intrekken en spoel af met warm water. Alles is weer blinkend schoon!

Met een citroen maak je dus heel gemakkelijk de keuken, wc en ook de badkamer schoon. Meer tips over het schoonmaken van de badkamer? Lees dit handige artikel.

Citroen neutraliseert geur

Je sanitair weer helemaal schoon? Gebruik dan de andere helft van de citroen om vervelende geurtjes in de koelkast tegen te gaan. Je hoeft alleen de citroen in de koelkast te leggen en de natuur doet zijn werk.

Magnetron schoonmaken

Iets dat je heel goed kunt schoonmaken met citroen, is de magnetron. Aangekoekte vlekken worden zacht en zijn daardoor makkelijk te verwijderen als je eerst vijf minuten een schaaltje met citroensap in de magnetron zet.

Stickerresten

Iets te enthousiast geweest met het plakken van stickers in het verleden of kleine kinderen die je huis onder hebben gestickerd? Geen zorgen. Haal de stickers er voorzichtig af en laat de citroen de rest doen. Met een beetje citroensap komt het plak namelijk zo weer los.

Een beetje citroen in huis…

nog meer: schoonmaken